Categories: Sănătate

Analize gratuite pentru depistarea cancerului de prostata

Asociația Non-Profit de Urologie „Prof. dr. Petru Drăgan” și medicii de la Clinica de Urologie a Spitalului Judeţean vor derula o nouă campanie de depistare precoce a cancerului de prostată. Aceasta se va desfășura în perioada 23-27 februarie și este o acțiune voluntară a medicilor de la Urologie.

Un program similar s-a derulat în septembrie 2014, fiind foarte căutat de pacienți. Acţiunea se adresează bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate. În perioada 9-25 februarie, pe baza unor vouchere care pot fi ridicate de la medicii de familie sau din cabintele de urologie din policlinici, se vor face gratuit analizele de PSA, specifice pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostată. Recoltarea se va face la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo. Ulterior, în intervalul 23-27 februarie, vor avea loc, în cabinetul de urologie al Policlinicii SCJUT, consultaţiile propriu-zise. Nu este nevoie decât de o programare telefonică la numărul de telefon înscris pe vouchere. Foarte important: consultaţiile sunt gratuite, biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional. „Este o acţiune voluntară a medicilor de la Clinica de Urologie a SCJUT, care vor lucra în afara orelor de program, folosind materiale sanitare cumpărate din donațiile de la mai multe firme, prin Asociația Non-Profit de Urologie «Prof. Dr. Petru Drăgan». Scopul este informarea populaţiei asupra celor mai frecvente afecţiuni ale prostatei, hiperplazia benignă şi cancerul de prostată, şi încurajarea unui comportament proactiv”, transmit cei de la Clinica de Urologie.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

58 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago