Categories: Social

De Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului, fii solidar! Poarta bandana!

Timișoara se alătură orașelor din toată lumea care marchează lupta împotriva cancerului. Locuitorii orașului de pe Bega sunt invitați să arate că sunt solidari cu cei care se confruntă cu boala. Tot ce trebuie să facă este să poarte o bandană, semn al luptei împotriva cancerului.

„Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului” este marcată miercuri, 4 februarie, dar acțiunea nu se rezumă la o singură zi. Astfel, până pe 15 februarie timișorenii pot să-și demonstreze curajul și solidaritatea față de cei care se confruntă cu boala. Bandana este simbolul acestei lupte, iar locuitorii orașului de pe Bega sunt invitați să se alăture mișcării. „Arată că îți pasă! În perioada 4 – 15 februarie poartă bandană și fii alături de copiii și tinerii bolnavi de cancer. Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: «Nu e rușinos să purtați bandana, suntem alături de voi!»”, au comunicat, pe Facebook, cei de la Asociația Little People. Va fi organizată, de asemenea, și o strângere de fonduri. Cei care vor să demonstreze că sunt solidari sunt așteptați la Iulius Mall, pe 13 februarie, între orele 10 și 21,30, unde vor putea să facă donații.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

4 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

7 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

11 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

11 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago