La mustata: un vot a salvat un milion din bugetul lui Poli!

Un singur vot a lipsit pentru ca bugetul lui Poli să fie „scurtat” cu un milion de lei, în ultimul plen al CL. De fapt, clubul ar fi putut rămâne fără două milioane de lei, dacă amendamentele propuse de Alfred Simonis și Bogdan Herzog ar fi trecut. Primarul Nicolae Robu e mulțumit că echipa a rămas cu toți banii și crede că, de la toamnă, la echipă vor veni și sponsorii, deși la precedenta evoluție în prima ligă nu s-a prea înghesuit nimeni.

Consilierul local PSD Alfred Simonis a cerut, vineri, scăderea cu un milion de lei a cotizaţiei alocate către ACS Poli. Social-democratul a spus că banii trebuie să rămână tot în domeniu, dar că ar fi mai utili pentru construirea de terenuri de sport în cartierele orașului. Asta, pentru că echipa de fotbal ar trebui să se poată autofinanța. Primarul Nicolae Robu i-a spus însă că reducerea finanțării ar putea duce la desființarea clubului, recunoscând, pe de altă parte, lipsa, de până acum, a performanțelor. Amendamentul lui Simonis a fost supus la vot și i-a dat ceva emoții edilului, pentru că a lipsit un singur vot pentru ca el să treacă!

Tot un milion de lei a vrut să ia din bugetul lui Poli și consilierul independent Bogdan Herzog, care a propus ca banii să ajungă la Spitalul „Victor Babeș”. „Situaţia în care s-a ajuns este greu de tolerat. Clubul este finanţat în proporţie de 95% din bani publici. Trebuie cumva ca şi managerii acestui club să îşi dea silinţa să aducă spectatori la meci. În 2014, suma exactă provenită din bilete şi abonamente este 28.000 de lei”, a spus Herzog, care crede că este obligatorie reconcilierea cu spectatorii. Și acest amendament a căzut, adunând numai nouă voturi în favoarea sa.

Primarul Nicolae Robu e mulțumit ca echipa de fotbal rămâne cu buget intact. „Aceste amendamente erau înspre răul Timișoarei. Clubul merge bine, echipa e pe locul întâi, favorită la promovare, dar, dacă am fi redus bugetul, așa cum au încercat cei de la PSD, probabil am fi ratat promovarea în Liga I. Unuia dintre amendamente i-a lipsit un singur vot, dar, dacă tot vorbim de fotbal, contează cine a câștigat”, a declarat edilul. Robu susține, pe de altă parte, că bugetul pentru Poli rămâne la nivelul de anul trecut, fără o suplimentare, de exemplu, pentru promovarea din vară. „Nu avem în vedere bani pentru o premiere după promovare. Este prevăzut în contractele jucătorilor că, dacă promovează, vor primi o primă de obiectiv. Deocamdată nu aș vrea să vorbim decât despre ce se întâmplă în condițiile actuale”, afirmă primarul. Acesta e convins că, după promovare, la club vor apărea și sponsorii, deși există deja experiența celuilalt an petrecut de Poli în Liga I, când firmele nu s-au înghesuit. „Pentru Liga I vin bani suplimentari, vin bani din televiziune, vin bani din partea unor agenți economici care devin mai interesați să susțină o echipă de Liga I. Vom avea mai mulți sponsori, sunt optimist. Mă aștept să vină și mult mai multă lume la meciuri și să crească veniturile din încasări”, a concluzionat edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago