Categories: Partide

S-a lamurit misterul: Dorin Candea nu este membru PSD

Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, a aflat răspunsul la întrebarea pe care și-a pus-o în ultima săptămână, după ce a aflat că Dorin Cândea, teoretic membru de partid, a dat în judecată mai multe publicații din Timișoara. Fostul șef de la RAR nu are carnet social-democrat.

În această săptămână, Sorin Grindeanu, președintele PSD Timiș, a decis să studieze mai atent cazul lui Dorin Cândea. Social-democratul a vrut să afle care este statutul acestuia în partid, mai ales după ce fostul șef de la RAR a început un adevărat război împotriva presei. „Am văzut că are acțiuni în justiție, de tot felul, legate de ce a scris presa din Timișoara. Am cerut secretarului general să verifice dacă mai e membru de partid. Vineri avem Birou Permanent Județean. Vreau să văd care e situația, dacă mai e membru, să stea de vorbă cu el, să-l întrebe despre ce e vorba. Mie acțiuni din astea în care «toată presa din Timișoara e vinovată, eu nu sunt vinovat» mi se par… nu știu… nepotrivite”, spunea deputatul. Acesta afirma, mai în glumă, mai în serios, că s-ar putea trezi și el cu proces intentat de Dorin Cândea. Nu de alta, dar în urmă cu mai bine de trei ani, pe când fostul director al RAR era consilier județean din partea PDL, Grindeanu le cerea colegilor săi de partid să boicoteze ședințele CJ Timiș. „Voi susţine cu tărie în BPJ al PSD Timiş să boicotăm şedinţele de CJT, atâta timp cât cu noi la masă stă un infractor de drept comun precum Dorin Cândea. (…) Nu trebuie să avem pe post de colegi domni condamnaţi penal”, declara Grindeanu, în noiembrie 2011. Ajuns între timp președintele filialei Timiș a PSD, Sorin Grindeanu s-a lămurit în privința statutului lui Cândea. „Nu este membru de partid. Au fost demersuri în a fi primit în urmă cu ceva timp. Au existat discuții în Biroul Permanent Județean, iar în organizațiile locale statutul partidului, indiferent de cine se propune, trebuie respectat. La organizațiile locale nu a existat niciun fel de cerere. În concluzie, în acest moment, Dorin Cândea nu este membru de partid”, a spus deputatul.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

8 ore ago