Categories: Primăria Timişoara

Statuile ecvestre pentru turisti vor aparea totusi la Timisoara

Una dintre mai vechile dorințe ale primarului Nicolae Robu nu s-a îndeplinit, dar n-a fost abandonată. Edilul și-a dat seama că nu era o prioritate, însă spune că în Timișoara vor apărea totuși noi statui. Una dintre ele, poate chiar în acest an.

În 2013, la jumătate de an de la preluarea mandatului de primar, Nicolae Robu se declara nemulțumit de faptul că în Timișoara nu mai apăruseră, de multă vreme, statui noi. Edilul anunța că de la bugetul local urma să fie finanțată ridicarea unor statui ecvestre ale lui Eugeniu de Savoya, Iancu de Hunedoara şi Carol Robert de Anjou, dar și un monument dedicat lui Tarzan. „Nu am stabilit încă locaţiile. Cei care vizitează Timişoara trebuie să aibă însă locuri unde să-şi facă poze. Mă gândesc că astfel de statui pot fi amplasate în parcarea de la Modex şi poate şi în sensul de la Michelangelo”, declara Robu, în ianuarie 2013. Doi ani mai târziu, niciunul dintre aceste planuri nu a fost pus în practică. Dar asta nu pentru că s-ar fi renunțat la idee… „O să facem cât de curând, nu ne-am grăbi, pentru că nu era asta prioritatea, statuile nefiind chiar ieftine. Dar una o vom face. Vom demara proiectul chiar în acest an. Trebuie să vedem cum putem proceda, pentru că trebuie să facem o competiție. Nu știu exact cum trebuie să procedăm, e un regim mai special de achiziție, fiind vorba despre un monument”, a declarat primarul Timișoarei. Acesta nu poate spune un preț, însă nu vrea să mai repede experiența ratată cu monumentul Revoluției. În august 2014, consilierii locali au votat alocarea a 175.000 de euro, pentru realizarea unui monument de dimensiuni impresionante dedicat Revoluției din 1989. Executivul primăriei a ajuns ulterior la concluzia că modalitatea de atribuire a acestuia nu este chiar legală și, pentru a evita orice probleme, a decis să renunțe la proiect și să organizeze, în 2015, un concurs de soluții. Nu se știe însă când va demara acesta.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

9 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

10 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

10 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

12 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

12 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

13 ore ago