Categories: Ziaristu' de terasă

Un episod uitat cu Udrea, Tender si, eventual, Alin Popoviciu

În primăvara anului trecut, la Timișoara a avut loc o întâmplare care, la acea vreme, era mai greu de descifrat și, pe cale de consecință, s-a trecut repede peste ea. Acum, după ultimele evenimente cu accente rocambolești, acel episod poate fi citit într-o altă cheie ceva mai decriptibilă. Pe 11 mai 2014, într-o zi de duminică, Elena Udrea descindea la Timișoara în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare. Era o perioadă în care Nuți era încă pe cai mari, cu tutorele ei în poziția de „stăpân al dosarelor”, și nu femeia speriată de astăzi. În paranteză fie spus, se întâmpla la exact trei luni de la week-end-ul ca-ntre fete pe care-l avuse la Paris cu Alina Bica, pe atunci încă șefa DIICOT. (Veți vedea mai jos de ce am amintit acest lucru.)

Revenind la vizita electorală, trebuie spus că la mitingul electoral organizat de PMP la Casa „Adam Muller Guttenbrunn” au participat și Traian Băsescu, Emil Boc, Daniel Funeriu ș.a. Contrar așteptărilor, Udrea n-a fost în program cu Băsescu, ci cu alții. Astfel, în afara mitingului, ea a avut câteva întâlniri, printre care și cu liderii PMP Timiș. În întregul periplu prin oraș, ea s-a deplasat cu o mașină aparținând unei firme a lui Ovidiu Tender. Exact, afaceristul timișorean care a dat-o în gât recent pe partenera de shopping parizian a „blondei din Pleșcoi”. Pe atunci însă, între cei doi trebuie să fi fost o legătură bună, exact ca între un procuror corupt și un urmărit penal. Sau cel puțin așa susține Tender, că i-a dat șpagă lui Bica pentru a-l face scăpat dintr-un dosar legat de Rafo. În paranteză fie spus, Bica se plânge acum că șeful interimar al SRI, deja celebrul Florian Coldea, i-ar fi cerut să intervină în favoarea lui Tender.

Și totuși, la acea vreme, plimbarea Elenei Udrea, pe atunci „cel mai onest politician”, în mașina unui afacerist cu mai multe dosare penale pe rol bătea la ochi. Mai trebuie spus că în mașină cu Udrea, pe post de șofer, se afla Valeriu Trică, un alt personaj interesant. Prieten la cataramă cu deputatul PDL Alin Popoviciu, Trică a fost, în perioada guvernării PDL, șef al Regionalei CFR Timișoara. Mai mult, promovat de Popoviciu, el a fost pentru o perioadă chiar șef național al CFR. Trică a avut mai multe afaceri cu Popoviciu, dar și cu fostul valet al PDL-istului, Sorin Cociobea, luat de bun între timp de PSD. De menționat că, deși făcea pe șoferul lui Udrea, Trică era membru PDL. De fapt, și Popoviciu, cu toate că a avut o relație excepțională cu Udrea, în momentul în care s-au separat apele în PDL a ales să rămână alături de Vasile Blaga. Mai trebuie spus că Udrea este asociată într-o firmă cu sediul la Dumbrăvița cu soția lui Trică și un cumnat al lui Popoviciu. Asta ca să vedem cât de încurcate sunt căile Domnului!

Ce fac acum personajele principale, dar și secundare, din acel episod? Elena Udrea se pregătește pentru concursul de frumusețe „Miss Rahova”, motiv pentru care, foarte probabil, luni va proba o pereche de „brățări” cu care n-a fost obișnuită. În decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat de Tribunalul București în dosarul Rafo Carom la 11 ani și patru luni de închisoare, având însă drept la recurs. Alin Popoviciu se pregătește să revină la guvernare, având însă o mică jenă cu un dosar penal. Valeriu Trică se pare că n-are probleme momentan, asta poate și fiindcă procurorii n-au început să verifice peripețiile sale pe la Regionala CFR Timișoara. Nu în ultimul rând, Alina Bica, la fel ca amica sa, adună dosar după dosar, ea făcând însă deja cunoștință cu binefacerile unui duș la comun și fasolea la cazan.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

O oră ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

4 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

5 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago