Până la sfârșitul anului, Spitalul Municipal va avea o unitate de primiri urgențe nou-nouță. Corpul de clădire care va fi construit în curtea interioară a Clinicilor Noi va costa peste 830.000 de euro. La UPU la Municipal ajung, în fiecare an, în jur de 28.000 de pacienți.
Unitatea de Primire Urgențe de la Clinicile Noi funcționează, în prezent, în mai multe încăperi aflate la parterul spitalului. În total, sunt în jur de zece paturi, înghesuite în cămăruțele improprii pentru o astfel de activitate, iar accesul către serviciul de radiologie și tomograf se face prin curtea spitalului. Lucrurile se vor schimba însă până la finele acestui an. „Predăm amplasamentul și putem începe organizarea de șantier pentru realizarea noii unități de primire urgențe a Spitalului Municipal. Actuala UPU este una veche, care nu mai corespunde de multă vreme standardelor actuale. Medicii și conducerea spitalului s-au îngrijit s-o folosească cât mai bine, pentru a da asistența medicală de urgență la cotele cele mai înalte cu putință, dar limitările sunt evidente. S-a impus construirea unei noi UPU”, a declarat, joi, primarul Nicolae Robu. Lucrarea va fi executată de Alex Dia Construct, care a câștigat licitația la un preț de aproape trei milioane de lei fără TVA. Întreaga sumă este alocată de la bugetul local. Termenul de execuție este de 11 luni. Robu spune, pe de altă parte, că municipalitatea are planuri mari pentru Spitalul Municipal. „Tot aici mai avem un proiect extrem de important, vrem să construim un nou corp de clădire, un corp destul de voluminos care va permite gruparea aici a clinicilor pe care le mai are dispersate Spitalul Municipal prin diverse locații din oraș, pentru care mai și plătim chirie”, susține edilul.
„E vorba de o extindere a spaţiului actual al Unităţii de Primire Urgenţe. Practic, vorbim de o întreagă unitate distinctă în funcţionarea spitalului. Noua clădire va asigura şi conectarea Cliniclor Noi cu această clădire anexă unde avem unitate de Imagistică, vom avea spaţii deschise, spaţii care vor permite activitatea neîngrădită a medicilor. Sunt prevăzute două paturi într-un salon special pentru urgenţele majore, pentru cazurile critice care necesită manevre de resuscitare şi aproximativ 14 paturi pentru urgenţele care nu impun manevre de resuscitare”, a declarat dr. Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal. Conform reprezentanților firmei care a câștigat licitația, lucrările au început deja. „S-a predat graficul de execuție, aproximativ 30 de muncitori și trei ingineri vor lucra. Va fi puțin complicat cu accesul salvărilor, pentru că spațiul va fi foarte limitat. Probabil că după aproximativ patru luni va fi gata primul corp, pentru că vor fi două corpuri de clădiri legate între ele. Partea de UPU existentă se va muta în noul corp”, spune Alexandru Agoston, administratorul societății. În 2012, acesta a fost audiat la DIICOT, într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, în care au fost implicate câteva zeci de societăți comerciale, intrate în relații de afaceri cu romii din Strehaia.
Invalid Displayed Gallery
Universitatea de Vest Timișoara a semnat, miercuri, la Ministerul Educației, două contracte de finanțare aferente…
Proiectul de reabilitare a liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Calea Bogdăneștilor…
Zile bune pentru Leii din Banat! După victoria importantă de pe terenul Stelei, miercuri a…
Sportiva timișoreană Narcisa Martin este, de astăzi, vicecampioana mondială la Culturism - Bikini Fitness Senioare…
Anul acesta, prin intermediul campaniei „Bradul Dorințelor”, angajații din clădirile de birouri United Business Center…
Lângă Podul Decebal, un loc fierbinte în Revoluția din 1989, au fost puse, miercuri, bazele…