Categories: Primăria Timişoara

Vara bazin, iarna patinoar: ultima idee a primariei pentru cartierele Timisoarei

Calea Buziașului sau Dâmbovița? Aceasta e întrebarea pentru reprezentanții primăriei, care trebuie să decidă locul în care va fi construit, chiar în 2015, primul complex de bazine semiolimpice din Timișoara. Practic, vor fi două bazine, unul dintre ele în exterior, numai bun să se transforme, iarna, în patinoar.

Construcția primului din cele patru bazine semiolimpice promise de primarul Nicolae Robu va începe cu siguranță în acest an. Nu se știe exact când, dar prima jumătate de pas a fost făcută, cel puțin la nivel teoretic. „Două locații sunt deja stabilite, în Calea Buziașului și în Dâmbovița. Unul dintre cele două va începe anul acesta, cel mai probabil în Calea Buziașului, dar mai analizăm. Celelalte două locații urmează să fie identificate. Vom da drumul la studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru toate cele patru, dar vom trece la realizarea doar a unuia dintre ele în acest an”, afirmă Robu. Dacă până acum se vorbea de un bazin, primarul anunță că, de fapt, e vorba despre un complex. „Bazinele vor fi în pereche: unul în aer liber, unul în interior. Pe platforma în aer liber vom face patinoar iarna. Modelul va fi cel pe care l-am făcut la Politehnică, asta așa, ca idee, cu un platou pentru bazin exterior. Așa am discutat cu arhitectul șef, acolo unde este prevăzut un bazin în aer liber, în timpul iernii nu va fi bazin, ci am putea face, eventual, un patinoar”, mai spune edilul.

În Calea Buziașului, primăria ar urma să construiască, de fapt, un campus sportiv. „Acesta va cuprinde bazinul de înot, un stadion de 5.000 de locuri, cu posibilitate de extindere, și niște terenuri de tenis. Totul, aproape de Liceul Electrotimiș, unde avem un spațiu viran destul de mare. Momentan nu știm cât ne-ar putea costa, acum se face documentația”, susține Nicolae Robu. Conform acestuia, stadionul va avea o primă tribună acoperită de 5.000 de locuri pe o parte, urmând ca, în viitor, pe partea cealaltă, să fie realizată o a doua tribună identică, fiind prevăzut spațiu și pentru peluze. În proiectul de buget pe 2015, pentru execuția bazinului este prevăzută suma de 200.000 de lei, iar pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru toate cele patru bazine, suma alocată este de 300.000 de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago