Calea Buziașului sau Dâmbovița? Aceasta e întrebarea pentru reprezentanții primăriei, care trebuie să decidă locul în care va fi construit, chiar în 2015, primul complex de bazine semiolimpice din Timișoara. Practic, vor fi două bazine, unul dintre ele în exterior, numai bun să se transforme, iarna, în patinoar.
Construcția primului din cele patru bazine semiolimpice promise de primarul Nicolae Robu va începe cu siguranță în acest an. Nu se știe exact când, dar prima jumătate de pas a fost făcută, cel puțin la nivel teoretic. „Două locații sunt deja stabilite, în Calea Buziașului și în Dâmbovița. Unul dintre cele două va începe anul acesta, cel mai probabil în Calea Buziașului, dar mai analizăm. Celelalte două locații urmează să fie identificate. Vom da drumul la studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru toate cele patru, dar vom trece la realizarea doar a unuia dintre ele în acest an”, afirmă Robu. Dacă până acum se vorbea de un bazin, primarul anunță că, de fapt, e vorba despre un complex. „Bazinele vor fi în pereche: unul în aer liber, unul în interior. Pe platforma în aer liber vom face patinoar iarna. Modelul va fi cel pe care l-am făcut la Politehnică, asta așa, ca idee, cu un platou pentru bazin exterior. Așa am discutat cu arhitectul șef, acolo unde este prevăzut un bazin în aer liber, în timpul iernii nu va fi bazin, ci am putea face, eventual, un patinoar”, mai spune edilul.
În Calea Buziașului, primăria ar urma să construiască, de fapt, un campus sportiv. „Acesta va cuprinde bazinul de înot, un stadion de 5.000 de locuri, cu posibilitate de extindere, și niște terenuri de tenis. Totul, aproape de Liceul Electrotimiș, unde avem un spațiu viran destul de mare. Momentan nu știm cât ne-ar putea costa, acum se face documentația”, susține Nicolae Robu. Conform acestuia, stadionul va avea o primă tribună acoperită de 5.000 de locuri pe o parte, urmând ca, în viitor, pe partea cealaltă, să fie realizată o a doua tribună identică, fiind prevăzut spațiu și pentru peluze. În proiectul de buget pe 2015, pentru execuția bazinului este prevăzută suma de 200.000 de lei, iar pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru toate cele patru bazine, suma alocată este de 300.000 de lei.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, au depistat…
De la 1 ianuarie, Aquatim va prelua activitatea de apă și canal și de la…
Multă lume s-a întrebat de ce joacă britanicii fotbal de Crăciun, când la ei se…
Vremea se răcește ușor și se menține posomorâtă. Izolat vor cădea precipitații, la început sub…
Iubiți frați întru Hristos, Preacucernici Părinți, Dragi credincioși, Cu harul Bunului Dumnezeu am ajuns la…
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Nașterii Domnului 2024 Iubiți Frați și Surori în Cristos, De Crăciun…