Adio, Vacarescu! Bojin vrea sa-si incheie mandatul cu deschiderea unui nou spital de psihiatrie

Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean ar putea să se mute într-o nouă clădire chiar de anul viitor. Președintele CJ, Titu Bojin, vrea ca din vara acestui an să înceapă lucrările la reabilitarea cazărmii militare de la Giroc, unde se va muta spitalul. Bojin speră ca noul spital să fie gata înainte de încheierea mandatului său.

Clinica de Psihiatrie a SCJUT funcționează, în prezent, într-o clădire din zona Iosefin, pe strada Văcărescu. Spațiul este însă limitat, atât în interior, unde ar trebui să se desfășoare activitatea medicală, cât și în afară, unde nu se poate face o parcare, iar accesul pentru mașinile de urgență este destul de greoi. În plus, imobilul pentru care se plătește o chirie lunară de 7.500 de euro nu întrunește normele de rezistență și stabilitate impuse. Astfel, s-a decis că e nevoie de o nouă clădire care să fie funcțională din toate punctele de vedere. S-a găsit și locul perfect, respectiv fosta cazarmă militară de la Giroc. Există două posibile variante pentru realizarea proiectului. Prima constă în supraetajarea Pavilionului „C” și construirea unui nou corp, iar cea de-a doua se referă la modificarea interioară a pavilionului și construirea unui nou corp. Consilierii județeni au votat deja în favoarea mutării.

Președintele CJ, Titu Bojin, crede că reabilitarea clădirii ar putea să înceapă chiar din această vară. „Ne străduim ca până la vară să dăm drumul la lucrare, așa că până la primăvară (n.r. 2016), dacă reușim, să facem în două etape. Până în decembrie să mutăm o parte din spital, iar apoi să facem contract pe încă un an, dar să nu prelungim mai mult, pentru că se cheltuiesc destul de mulți bani, aproximativ 7.500 de euro pe lună. Am stabilit că facem încă un corp nou. În aceste condiții discutăm de realizarea lui cel puțin până la 30 iunie al anului viitor”, a declarat președintele CJ Timiș. Bojin este de părere că-și va încheia mandatul pe picior mare: „Am convingerea că vom reuși dacă toate lucrurile sunt normale și vom încheia mandatul cu un nou spital de neuropsihiatrie”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

28 de minute ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

O oră ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

2 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

14 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

15 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

16 ore ago