Categories: Politicieni

In afara de liberali, senatorii de Timis nu stiu cum vor vota in cazul lui Sova si Valcov

Ziua de miercuri este decisivă pentru foștii miniștri Dan Șova și Darius Vâlcov. Plenul senatului se va reuni să dezbată și să voteze cererea DNA de reținere și arestare preventivă a celor doi. În cazul senatorilor liberali din Timiș, lucrurile sunt stabilite. Alții însă mai au nevoie de timp de gândire.

Dan Șova și Darius Vâlcov se vor prezenta miercuri în fața plenului Senatului, după ce DNA a cerut reținerea și arestarea lor. Șova, fost ministru al Marilor Proiecte, este suspectat pentru fals în documente, în timp ce fostul ministru al Finanțelor este cercetat pentru luare de mită. Liberalii s-au hotărât cum vor vota. „Tot PNL, inclusiv eu, va vota la vedere pentru începerea urmăririi penale. Și pentru toate cazurile care sunt de acum încolo se va vota la fel, la vedere, în favoarea justiției. În privința mea, tot timpul am votat în direcția aceasta, e dreptul meu personal”, spune senatorul Ben-Oni Ardelean. Având în vedere că tot PNL va proceda în acest fel, și senatorul de Timiș Vasile Blaga va vota pentru arestarea preventivă a celor doi.

Alți parlamentari nu sunt la fel de hotărâți. Spre exemplu, senatorul PP-DD Ioan Iovescu susține că încă nu știe cum va vota. „Votul este secret și așa mi se pare că e bine. Votul secret să fie chiar secret. Eu aș vrea să ascult ceea ce se spune, care e motivația arestării, să văd dacă se integrează în lege. Nu vreau să avem o imunitate specială față de ceilalți cetățeni, dar acum oricine poate să facă o plângere penală și să ne trezim pe stradă că orice cetățean să fie ridicat, nu vreau nici asta. Vreau ca arestarea să fie o excepție, la noi a început să fie regulă. (…) Mâine, la Șova, tind să cred că voi vota pentru”, ne-a declarat Iovescu.

Aceeași teorie a votului secret o aplică și senatorul Matei Suciu, care încă așteptă directivele de la partid. „Încă nu m-am decis. Să vedem. Așa cum știți, votul este secret. Nu s-a hotărât dacă va exista disciplină de partid să ascultăm ce spun șefii noștri pe linie de partid sau mergem fiecare după cum credem. (…) Nu știu, nu m-am decis! Să-și susțină și dânșii punctele de vedere și să vedem care sunt punctele tari pe care mizează și atunci vom lua decizii, voi lua și eu”, a concluzionat Suciu. Senatorul Petru Ehegartner (PLR) nu a putut fi contactat.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

31 de minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

5 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

6 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

7 ore ago