Categories: Partide

Maria Grapini ar putea deveni colega de partid cu Petru Ehegartner!

Posibila fuziune dintre Partidul Conservator și Partidul Liberal Reformator a devenit punct de discuție la ședința de marți a conducerii PC. Deși nu a participat la aceste discuții, Maria Grapini a declarat că nu susține ideea fuziunii. Europarlamentarul este de părere că o alianță între cele două grupări politice ar fi mai potrivită.

Președintele PC Timiș, Maria Grapini, a confirmat că ideea unei fuziuni între PC și PLR este subiect de discuție între șefii partidului. Deși nu a participat la ședința PC de marți, Grapini a declarat că nu susține ideea fuziunii. „Am vorbit cu Daniel Constantin și, deși nu a fost la ordinea de zi, au discutat în BEx, la diverse, despre problema alianță –fuziune. (…) Orice am dori să facem trebuie să organizăm un consiliu național și apoi un congres. Personal, eu susțin alianța cu PLR. Fuziunea nu am discutat-o în Biroul Județean, dar personal nu optez pentru fuziune. Doresc păstrarea numelui de «conservator» în numele partidului! Vom parcurge pașii impuși de statut”, spune europarlamentarul. Grapini se va afla vineri în București, pentru a discuta ideea posibilei fuziuni. „Discuția era pentru o alianță pentru alegerile locale din 2016. Încă nu s-a concretizat, dar există acest dialog. (…) La congres am votat că la alegerile locale din 2016 mergem singuri și nu putem să facem această schimbare decât printr-un alt congres. Majoritatea filialelor doresc alianță pentru parlamentare, dar la locale vor singure. Există această discuție despre o alianță cu PLR-ul dar, în principal, pentru parlamentare. Nu toate filialele doresc să facem alianță și pentru locale, dar încă nu s-a decis. (…) Dacă se dorește să facem și la locale atunci va trebui să facem congres”, a concluzionat Maria Grapini. În Timiș, președintele PLR, formațiune care nu este înregistrată ca partid politic, este senatorul Petru Ehegartner.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

11 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

12 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

13 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

13 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

15 ore ago