Categories: Primăria Timişoara

Piata Libertatii, interzisa pentru biciclisti, dar Robu vrea sa-i invite la discutii

O veste proastă și o veste care ar putea fi bună pentru bicicliștii timișoreni. Aproape sigur, pedalatul va fi interzis în Piața Libertății, dar primarul Nicolae Robu vrea neapărat să aibă o discuție cu reprezentanții bicicliștilor, pentru a stabili împreună cu aceștia viitoare trasee.

Criticat de bicicliști pentru restricțiile impuse, de exemplu, în Piața Operei, pentru „opturile” pe care le fac pistele nou create de pe malul Begăi sau pentru felul brusc în care se termină sau în care încep alte piste, primarul Nicolae Robu spune că administrația sa susține mersul pe două roți. „Noi încurajăm folosirea bicicletei. S-a văzut câți zeci de kilometri de piste de biciclete am făcut, chiar dacă nu le putem crea în condiții optime, pentru că plecăm de la o anumită infrastructură a orașului”, explică edilul. Robu susține că degeaba sunt nemulțumiți bicicliștii de felul în care sunt realizate unele piste: acestea sunt conform unor norme pe care numai proiectanții le știu. „Acolo unde se mai trece de pe trotuar pe carosabil peste bordură nu putem să facem cum vrem. Proiectanții nu doresc să facă decât așa, spunând că sunt niște norme de securitate. Dacă nu ar face așa, bicicliștii ar veni cu viteză, ar apărea în fața mașinilor și ar fi risc major să fie loviți. Ideal ar fi să avem pistă de biciclete adiacentă carosabilului, nu pe trotuare. Ne vom strădui să facem astfel de piste de biciclete”, mai spune primarul.

Vestea proastă pentru iubitorii mersului pe două roți este că, aproape sigur, la vară, și Piața Libertății le va fi interzisă. Asta, deși, în prezent, în zonă se poate pedala fără probleme, pe porțiunile unde pavajul este finalizat. „Piața Libertății este acum în gestiunea firmei care face lucrările, după aceea vom vedea. Piața Libertății va fi plină de viață, nu un loc de plimbat cu bicicletele, nu se potrivește”, a mai declarat Nicolae Robu. Pe de altă parte, edilul vrea să discute cu reprezentanții bicicliștilor. „Doresc să am o întâlnire în perioada următoare cu bicicliștii, să primesc sugestii, să vedem ce putem face pentru a încuraja folosirea bicicletei”, susține acesta.

Citește și: Strada Orion, cu parcări ca-n Germania și piste de biciclete ca-n România
Citește și: Robu nu mai vrea biciclete în centrul Timișoarei

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

3 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

3 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

5 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

5 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

6 ore ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

6 ore ago