Categories: Ziaristu' de terasă

Antena3 are acum aliat in lupta impotriva Justitiei: Traian Basescu

Dacă până luni, fostul președinte Traian Băsescu a mai „pișcat” cu unele declarații Justiția din România, de această dată a răbufnit la postul preferat, B1TV. Un atac mai bezmetic la adresa Justiției și a campaniei anti-corupție n-a reușit probabil nici întreaga cloacă de la Antena3, după arestarea turnătorului dovedit „Felix”. De la șefa DNA și președinta ÎCCJ și până la vestitul Coldea, nimic nu i-a scăpat lui Băsescu. Care s-a arătat chiar îngrețoșat de cei trei, fiindu-i „silă” să mai și vorbească cu ei. Mai mult, cel care și-a făcut un titlu de glorie din reformarea Justiției a „descoperit” acum că printre judecători și procurori mișună la greu ofițerii acoperiți. Și iar a revenit cu teza că arestul Poliției e ca un Guanatanamo al CIA, lovind astfel din nou și într-un partener precum Statele Unite. Asta ca să nu mai punem la socoteală că, dincolo de tratamentele neortodoxe din închisoarea menționată, acolo totuși sunt „cazați” teroriști. Colac peste pupăză, devenit cel mai mare avocat al infractorilor din beciuri, Băsescu le-a cerut tuturor celor arestați să se adreseze CEDO.

Nu mai e un secret acum faptul că deranjul prezidențial vine după încarcerarea fostei „favorite” de la Cotroceni. Moment din care întregul comportament al lui Băsescu pare de domeniul patologiei, al schizofreniei politice. Declarațiile fostului președinte poate nici n-ar mai trebui analizate din punct de vedere politic, ci medical. Traian Băsescu nu se alătură însă singur celor de la Antena3 în campania de slugărire a penalilor, ci aduce după el mai mulți dintre vechii săi lăudaci. Exact aceiași „deontologi” care preamăreau înainte, cot la cot cu Băsescu, activitatea Justiției și își frecau mâinile de bucurie când un adversar al ex-președintelui era băgat la zdup. Acum, cu toții sunt revoltați, mai ceva ca Badea și Gâdea, de nedreptățile pe care le face DNA.

Peisajul e chiar năucitor, aducând cumva cu încolonarea anticomuniștilor în spatele foștilor securiști și activiști comuniști pentru a-l vota pe Ion Iliescu în 2000. Atunci era însă pretextul „răului mai mic”. Acum să-i vezi împreună pe Băsescu, Badea, Grecu, Turcescu, Cristoiu, Gâdea ș.a. protestând împotriva Justiției n-are nimic de-a face „cu răul cel mai mic”. Sunt doar răfuieli cu caracter personal. Și într-o parte, și în alta sunt oameni supărați că mâna care i-a hrănit trage acum apa la WC-ul turcesc. În condițiile în care românii au tot mai mare încredere în Justiție și DNA, iar celor de mai sus le vine ideea unor mitinguri de protest, aș avea o recomandare. Astfel, ca să fie mai mulți, Băsescu își împrumută „ziariștii descoperiți” la mitingurile „Free Felix!”, iar Badea și Gâdea se încolonează la protestele „Free Nuți!”. Doar împreună vor reuși să fie și mai penibili decât acum!
Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

22 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago