Categories: Alte sporturi

BC Timisoara, victorie splendida pe terenul campioanei

Seria extraordinară a baschetbaliștilor de la BC Timișoara a continuat vineri cu o victorie surprinmzătore, dar foarte meritată pe terenul campioanei de la CSU Asesoft Ploiești. După câștigarea Cupei României, bănățenii au abordat primul meci din play-off-ul Campionatului Național cu moralul ridicat.

Ploieștenii porneau totuși ca și mari favoriți, și datorită locului din clasament la finalul sezonului regulat, dar și fiindcă jucătorii erau mai odihniți. Calculele hârtiei păreau să se adeverească în primul sfert. Prahovenii au condus cu 15-4 în minutul 5, pentru ca primele zece minute să se termine cu un avantaj de șapte puncte: 22-15. În al doilea sfert timișorenii intră mai mult în joc, deși vedeta echipei, Zlatko Jovanovic, este marcată foarte bine de gazde. De altfel, în prima repriză, Jovanovic a reușit contraperformanța de-a nu înscrie niciun punct. Îl suplinește foarte bine Lewis, iar sfertul doi este câștigat de timișoreni la două puncte difererență: 19-17. Gazdele au intrat la pauză cu un avantaj de cinci puncte: 39-34.

Elevii lui Dragan Petricevic revin de la cabine remontați și continuă cursa de urmărire, așa cum au făcut-o și în finala Cupei României, disputate săptămâna trecută. În sfertul III, Jovanovic avea să înscrie pe final și primele două puncte, iar timișorenii se apropie la trei puncte înaintea ultimelor zece minute: 59-62. În ultimul sfert, Jovanovic revine la forma care l-a consacrat, reușind, cu patru secunde înainte de final, să înscrie un spectaculos coș de trei puncte, care au închis scorul pe tabelă la 82-80 pentru Timișoara. Înainte de aceste puncte, la 79-78 pentru bănățeni, arbitrii s-au făcut că nu văd un „trei secunde” în careul timișorenilor, agitând apele pe banca tehnică a oaspeților. Ploieștenii au marcat atunci, dar Jovanovic a stabilit în final o meritată învingătoare. De la timișoreni au marcat: Lewis – 19 puncte, două recuperări; Popescu – 16 puncte, trei recuperări; Jovanovici – 16 puncte, două recuperări; Pesic – 14 puncte, două recuperări; Persic – 9 puncte, patru recuperări; Tica – 6 puncte, două recuperări; Plicevici 2 puncte. Al doilea meci al play-off-ului va avea loc sâmbătă, de la ora 16,30.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago