Categories: Ziaristu' de terasă

Cine si ce il mai poate opri pe batranul slugoi Calin Popescu Tariceanu?

Românii din străinătate sunt capabili să-și vândă votul pentru un mic și-o bere”, a proclamat, stârnind o adevărată furtună, Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului și, implicit, al doilea om în stat. Trec peste faptul că aceiași români „vânduți” pe-un mic și-o bere sunt exact aceiași care au trimis zeci de miliarde de euro în țară în perioada în care Tăriceanu era premier, punând economia pe linia de plutire. Nu mai discut nici despre faptul că vorbește de voturi cumpărate cel care, în pragul crizei economice, în toamna anului 2008, a dat cele mai mari pomeni electorale din istorie, mai mari și decât cele ale PSD. Și atunci o salvare a finanțelor țării a venit tot de la românii care „se vând pe-un mic și-o bere”.

De fapt, prin declarația făcută, Tăriceanu nu a ținut neapărat să-i jignească pe românii care nu de bunăvoie și-au luat lumea în cap în căutarea unui trai mai bun. El doar și-a marcat încă o dată teritoriul de cel mai important slugoi al lui Victor Ponta și PSD, insultând în ultimul hal cu putință pe cei care au făcut posibilă victoria în alegeri a lui Klaus Iohannis. O ofensă pe care nici măcar PSD-iștii n-ar face-o, cel puțin în public. Încă o dată se dovedește faptul că Tăriceanu face pentru PSD acea muncă grețoasă pe care o refuză chiar și cei mai slinoși PSD-iști, o muncă de vidanjor, dar nu cu tulumba sau lopata, ci cu aparatul bucal. La fel ca în cazul atacurilor repetate la adresa Justiției sau scutul pe care-l face în jurul senatorilor penali, ultimul caz celebru fiind al lui Dan Șova. În fapt, Tăriceanu face aceleași servicii PSD-ului în plan politic, așa cum, în plan mediatic, îl face o vespasiană cu pretenții de televiziune, condusă din pușcărie de un bătrân securist. De altfel, în latrina cu pricina, Tăriceanu se simte și cel mai bine, exact ca acasă. Mai nou, același slugoi bătrân e tare supărat că n-a fost invitat și el cu partidulețul pe care-l conduce la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis. Probabil cineva a uitat să-i spună că, în cultura de unde vine Iohannis, slugile nu stau la masă cu stăpânii.

Altfel, sunt de remarcat tot mai desele asemănări ale lui Tăriceanu cu un alt liberal roșu, Guță Tătărescu. Membru al funestei camarile regale a lui Carol al II-lea, Tătărescu a fost de două ori premier în perioada interbelică. După război a devenit sluga comuniștilor, aplaudând cotropirea țării de către Armata Roșie. Ca mai târziu Tăriceanu, și-a făcut chiar și partid, pe care l-a desprins din PNL. În primul guvern al comuniștilor condus de Petru Groza, Tătărescu a fost vicepremier și ministru de Externe. El a mai fost folosit de comuniști ca principal martor al acuzării în procesul lui Lucrețiu Pătrășcanu, finalizat cu mai multe condamnări la moarte. Aviz urmașului său, după ce a fost folosit până la uzare de comuniști, când n-a mai fost de trebuință, Guță Tătărescu a fost aruncat în cele din urmă în pușcărie. De aceiași comuniști pe care-i slujise cu multă ardoare…
Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago