La sfârșitul anului, Parcul Justiției va arăta cu totul altfel. Proiectul de reabilitare a prins ultimul tren în ceea ce privește finanțarea pe fonduri europene și a fost semnat, miercuri, la Primăria Timișoara. Este vorba despre o sumă nerambursabilă de peste 462.000 de euro.
Proiectul se va desfășura pe parcursul a opt luni și vizează „reabilitarea spațiilor verzi și a infrastructurii tehnico-edilitare (…) în vederea creșterii confortului urban în spațiile publice destinate agrementului și recreerii”. Practic, la finele lucrărilor, va fi plantat gazon pe o suprafață de aproape 17.000 metri pătrați și vor fi modernizați peste 1.500 metri pătrați de alei. De asemenea, vor fi plantați 53 de arbori și arbuști și vor fi plantate aproape 110.000 de flori. Parcul va beneficia de un sistem de irigare pentru spațiile verzi, dar și de 23 de stâlpi de iluminat fotovoltaici. „Valoarea totală a proiectului este de 2,09 milioane de lei, iar valoarea finanțării nerambursabile este de 2,04 milioane de lei”, spune primarul Nicolae Robu.
Parcul Justiției este propus pentru reabilitare din 2012, din perioada ultimului mandat de primar al lui Gheorghe Ciuhandu. În cele din urmă, proiectul a fost depus pentru finanțare pe Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1, „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”. A fost acceptat pe lista de rezervă și primește bani pentru că municipalitatea a făcut economii la alte proiecte. Proiectul prevede plantarea de „material vegetal ornamental, răşinoase şi foioase florifere, crearea unor insule multicolore de flori bulboase (…) și refacerea în totalitate a gazonului, în concepţia creării unor peluze”. Gazonul va fi refăcut și va rămâne liber pe porțiuni mari, urmând să fie plantate lalele, narcise, ghiocei, brândușe sau spânz. Aleile vor fi refăcute integral, pe structură din pavele de beton, care permite infiltrarea apei. În plus, va dispărea și gardul.
„Este ultimul contract pe care îl putem avea pe exercițiul 2007-2013 pe POR. Ne vom strădui să dăm drumul cât mai repede lucrărilor, pentru că avem ambiția că la sfârșitul anului 2015 să putem raporta că Primăria Timișoara are rată de succes 100% pe proiectele europene. Durata de implementare este de opt luni. Va trebui să fixăm un termen de execuție propriu-zisă a lucrărilor mult mai compact”, a spus primarul Nicolae Robu. Acum urmează să fie demarată și licitația pentru desemnarea executantului.
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…