Categories: Primăria Timişoara

Parc de 1,5 hectare dat in intretinerea… elevilor!

Elevii Liceului Silvic vor tunde iarba și vor planta copaci într-un parc din Timișoara. Ei vor responsabili de întreținerea unui hectar și jumătate, în apropierea Spitalului Județean. Este soluția găsită de primărie, care încă nu are contracte pentru spațiile verzi din oraș.

Primăria Timișoara a încheiat un parteneriat pe un an cu Liceul Silvic, care are ca obiect întreținerea parcului din spatele McDrive. „Este un parc de aproximativ 1,5 hectare de care Liceul Silvic va avea grijă și-l va îmbogăți din punct de vedere al materialului dendro-floric. Asta înseamnă operațiuni de plantare, care de altfel se și desfășoară deja. Au fost plantați până acum 32 de arbori, urmând ca în perioada următoare să fie plantați până la 100 de arbori. Aici vor fi, dincolo de plantări și întreținerea curentă a parcului – tăiatul ierbii, curățenie, udat -, unele amenajări speciale. Vorbim de o amenajare cu pietre ornamentale, eventual o fântână arteziană și așa mai departe”, explică viceprimarul Dan Diaconu.

Primăria nu mai are contracte pentru întreținerea spațiilor verzi din oraș încă din toamna trecut. Doar pentru sectorul central a fost semnat un act cu Horticultura, care execută lucrări uzuale. „Ofertele pentru această licitație au fost depuse săptămâna trecută. Sperăm ca, în cel mai scurt timp, acest proces să fie finalizat și să existe contracte de întreținere. În orice caz, acest parc va fi scos din eventualele lucrări pe care le au firmele care vor câștiga acest sector”, a mai spus Diaconu. Pentru întreținerea parcului de 1,5 hectare primăria nu va plăti decât eventualele montări de coșuri de gunoi și bănci sau refacerea aleilor. Parteneriatul cu Liceul Silvic a fost încheiat pe durata unui an, dar, spune Diaconu, ar putea fi prelungit.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

2 minute ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

13 minute ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

22 de minute ago

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

43 de minute ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

2 ore ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago