Categories: Primăria Timişoara

„Casa de Avocatura «Cojocari si Fiul»” a incercat sa convinga Curtea de Apel ca primaria i-a dat legal bani lui Marian Iancu!

Primăria Timișoara căuta avocat care s-o reprezinte în procesul intentat Curții de Conturi, care îi impută peste 31 de milioane de lei, bani dați către societatea lui Marian Iancu, în perioada în care acesta era patronul clubului Poli. Între timp, n-a mai fost nevoie, pentru că în instanță a ajuns… nimeni altul decât secretarul Ioan Cojocari!

La începutul lunii martie, consilierii locali au votat un proiect de hotărâre „privind aprobarea achiziţiei de servicii juridice în vederea acordării de asistenţă şi reprezentare juridică în Dosarul nr. 229/59/2013”. Practic, primăria căuta un avocat care s-o reprezinte la termenul din 9 aprilie, de la Curtea de Apel, unde se judecă recursul la decizia Curții de Conturi, care a considerat ilegale plățile făcute către societatea deținută de Marian Iancu. „Sumele alocate din bugetul local al municipiului Timișoara către SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA nu au îndeplinit condițiile de legalitate în ceea ce privește acordarea acestora” preciza CC, care estima un prejudiciu, în acest caz, de 31,6 milioane de lei.

Procesul dintre PMT și Curtea de Conturi, început în 2013, a avut joi, 9 aprilie, termen la Curtea de Apel Timișoara. Deși consilierii locali au votat în favoarea angajării unui cabinet de avocatură, solicitare explicată de primarul Nicolae Robu prin numărul foarte mare de dosare pe care le au în lucru juristii municipalității, în cele din urmă, nu s-a mai apelat la această variantă. Surpriza a fost că, la termenul de joi, s-a prezentat în instanță nimeni altul decât… secretarul Ioan Cojocari! Acesta susține că a muncit din greu pentru a-și pregăti apărarea.

Am reprezentat primăria la treaba cu Poli. Instanta a rămas în pronunțare peste o săptămână. Am arătat că e totul legal, nu e niciun prejudiciu, nicio problema, acum asteptam sa se pronunte. La Curtea de Apel nu am fost deloc în instanță, probleme erau numai pe la judecătorie și tribunal. Acum n-am avut ce face însă, dacă s-a făcut scandal în CL, proiectul a trecut, dar nu am mai luat alt avocat. Am luat Casa de Avocatură «Cojocari cu Fiul». Să vedem ce se întâmplă, am depus 20 de pagini de concluzii scrise. N-am muncit de mult timp așa, vreo trei zile, vineri, sâmbătă și duminică”, spune Cojocari. Acesta este secretarul Primăriei Timișoara de peste două decenii și este în prag de pensie. În tot acest interval, „nea Jean” spune că a fost în instanță de vreo patru ori…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

12 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago