Consilierii locali au votat, marți, încă un PUZ cu cântec. Este vorba despre cel referitor la complexul imobiliar de pe un teren de 35.000 de metri pătrați de pe Calea Urseni. La dezbaterea publică de acum două săptămâni, locuitorii din zonă au reclamat mai multe probleme. Fără ca acestea să fi fost rezolvate, proiectul a trecut cu un amendament legat de regimul de înălțime.
Câteva zeci de locuitori din Calea Urseni au venit, acum două săptămâni, la dezbaterea publică de la Primăria Timișoara, pentru a le spune autorităților locale că nu vor „blocuri” pe strada lor. Oamenii erau nemulțumiți de perspectiva unei noi zone rezidențiale care ar urma să se construiască pe un teren privat de 35.000 de metri pătrați pe care ei îl consideră zonă verde. Terenul este fosta pepinieră a Horticola, naționalizată abuziv în anii 50 și recuperată de foștii proprietari, după 15 ani de procese. Locuitorii au fost categorici: nu vor blocuri lângă casele lor. „Ne băgați pe gât acest PUZ, nici nu ați notificat pe cine trebuie, eu sunt singurul proprietar din zonă (…) Nu vreau să mă trezesc cu un bloc la trei metri de mine. Am o casă cu parter și mansardă, proprietatea mea are șapte metri înălțime”, a spus Sorina Daniela Popa.
Votul de marți a fost precedat de vociferări din partea locuitorilor din zonă, prezenți în număr mare în sala de consiliu a PMT. „Investițiile în Timișoara trebuie susţinute, nu obstrucţionat. Este spre binele general al oraşului, eu nu am o atitudine populistă menită să câştige voturi”, le-a replicat primarul Nicolae Robu, care le-a mai spus oamenilor că proiectul a mai fost retras o dată și rediscutat. Arhitectul șef Ciprian Cădariu a spus, din nou, că regimul de înălțime pentru zonă este de 12 metri. „S-a discutat că se va face un amendament cu 9 metri, cu tot cu acoperiș”, a afirmat Cădariu. Amendamentul a fost formulat de social-democratul Alfred Simonis și a trecut. Proiectul în ansamblu a fost votat de 19 dintre consilierii locali, dar nu înainte ca primarul Nicolae Robu să le spună acestora că „nu putem împiedica un proprietar să-şi valorifice proprietatea”. Conform proiectului, în zonă urmează să fie construite imobile în regim de înălțime P+2, de genul locuințe familiale pentru maximum două familii și locuințe colective pentru cel mult șase familii.
Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, a fost desemnat preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal. El…
An de an, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj luptă pe mai multe fronturi: campionat,…
Astăzi, 25 noiembrie, începând cu ora 22:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…
Alin Nica, atac dur la adresa filialei județene a liberalilor: ”Nu țintesc funcția de președinte…
Cizmele de damă reprezintă must-have-ul sezonului rece. Design-ul specific are rolul de a aduce o…
În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…