Categories: Social

Consilier local din Belint, acuzat de santaj pentru… o ruga! / AUDIO

Un consilier local din Belinț este acuzat de o familie din satul Babșa că îi amenință și îi șantajează pentru a obține bani. Sătenilor li s-a spus că banii sunt pentru rugă, iar contribuția ar fi obligatorie. Atunci când una dintre familii a refuzat să plătească, consilierul Ionel Laichici ar fi început cu amenințările. Alesul local susține că acuzațiile care i se aduc sunt aberante, iar primarul a decis… să nu se bage.

Familia Luca locuiește în Babșa din 2013. Cei doi au avut de-a face pentru prima oară cu liberalul Ionel Laichici, care este și consilier local la Primăria Belinț, anul trecut, când acesta le-a cerut 50 de lei pentru organizarea rugii din sat. Crezând că strângerea de fonduri este obligatorie, familia Luca ar fi făcut plata. În 2015, consilierul s-a întors, dar de data asta suma cerută a fost mult mai mare: 100 de euro. „Anul trecut i-am dat 50 de lei, anul acesta nu i-am dat nimic. (…) Inițial a zis că ne amendează personal, după care s-a documentat și a zis că o să sesizeze poliția să ne amendeze pentru că nu am tăiat iarba de pe spațiul public (n.r. – spațiul verde din fața casei). După care l-a pus pe un sătean să ne sune și acela ne-a zis că «de acum înainte vă puteți aștepta la orice»”, susține Claudia Luca.

Ionel Laichici are o cu totul altă variantă. „Nu mă ocup eu cu ruga! (…) Se dau bani în fiecare an, dă primăria bani și dă satul bani. (…) Soțul ei mi-a spus că dă, nu că nu dă. Mi-a spus că dă 50 de lei, dar nu a mai dat nimic. Avem nevoie să strângem 6.000 de lei. (…) Sunt doi copii din sat care se ocupă, nicidecum eu”, spune acesta. Totuși, el recunoaște că este un aspect care cade în grija lui. „Eu ca și consilier, ca asta… sigur că pe-o parte sunt implicat și eu. Eu fac contractele cu muzicanții”, ne-a declarat Laichici. Dacă tot s-a ajuns la muzicanți, el explică și de ce se strâng bani din sat: suma alocată de primărie e prea mică. Primarul din Belinț a decis să privească de pe tușă toată tărășenia. „Nu comentez! Noi nu organizăm rugi! Ruga în Babșa o fac două persoane. Noi de la primărie alocăm 5.000 de lei pentru rugă. Nu ne implicăm în organizare. (…) Eu nu mă bag în ceea ce fac ei. Ei organizează, ei știu ce fac. În niciun caz, primăria, primarul sau «vicele» nu se implică!”, susține Gheorghe Laza. Războiul dintre familia Luca și Ionel Laichici continuă, ambele părți susținând că vor apela la instanță. Conform unei înregistrări care a fost făcută publică de Claudia Luca, consilierul local ar fi făcut deja primul pas în acest sens.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago