Categories: Primăria Timişoara

Extinderea strazii Popa Sapca, blocata intr-o… parcela

Extinderea la patru benzi a străzii Popa Șapcă este în stand-by, deși primăria era pregătită, încă de la începutul anului, să pornească lucrările. Între timp, s-a constatat că sunt probleme cu proprietatea asupra terenului. Lucrarea este estimată la 15 milioane de euro, bani de la bugetul local.

La finele lui ianuarie, reprezentanții municipalității spuneau că, într-o lună și jumătate ar trebui să înceapă licitația pentru desemnarea executantului extinderii la patru benzi a străzii Popa Șapcă. „La Popa Șapcă așteptăm predarea în sine a proiectului tehnic, pentru a putea porni licitatia de execuție. Proiectul tehnic este finalizat, ultimele avize erau cele de la Mediu, avem și avizele de la CFR. Trebuie să pregătim bugetarea și scoaterea la licitație. Popa Șapcă va fi, foarte probabil, licitat într-o lună și jumătate. Am prevăzut sumele aferente în proiectul de buget și putem da drumul la lucrări”, spunea, la vremea respectivă, viceprimarul Dan Diaconu.

De la teorie la practică a fost însă, și de această dată, cale cam lungă, astfel că licitația n-a fost pornită nici până acum. Între timp, s-a constatat că terenul pe care se va face extinderea nu aparține integral municipalității. „Mai trebuie lămurit ceva cu o parcelă de la stradă. Este o bucată acolo care nu este a primăriei, este a Timcon. Se poartă discuții, trebuie făcută separare, nu e nicio dificultate, am avut discuții cu ei și sunt de acord. Numai că trebuie făcute niște intervenții, într-un final, la OCPI, să se consemneze… Dacă licitația merge bine, lucrările încep chiar în acest an. Nu am vrea să dăm drumul la licitație înainte să rezolvăm problema cu terenul. Am putea, dar nu am vrea, că, Doamne ferește, dacă prin absurd, se răzgândesc…”, explică Nicolae Robu. Valoarea estimată a lucrărilor de pe strada Popa Șapcă este, așa cum reiese din studiul de fezabilitate, este de aproximativ 15,5 milioane de euro. În 2012, pasajele Jiul, Popa Şapcă şi Solventul au fost cap de afiș în campania electorală a lui Nicolae Robu. La vremea respectivă, liberalul susținea că obiectivele „sunt susținute de guvernul USL, angajate fiind de însuși Ministrul Transporturilor”. (sursa foto: www.ratt.ro/forum)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

14 minute ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

O oră ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

6 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

7 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago