Categories: InvatamantSocial

Idila intre profesoara de franceza si un pusti de 16 ani, in ancheta la ISJ

O profesoară de franceză dintr-un liceu din Timiș este suspectată că ar avea o relație amoroasă cu unul dintre elevii ei. Tânăra de 24 de ani predă la Făget, iar băiatul are 16 ani. Cazul nu a fost anunțat oficial la ISJ Timiș, unde povestea a ajuns din presă. Dăscălița va fi totuși cercetată disciplinar.

Conform unor elevi de la liceul „Traian Vuia” din Făget, posibila idilă dintre profesoară și tânărul de clasa a XI-a a început în perioada „Săptămâna Altfel”. Profesoara de 24 de ani a postat pe Facebook fotografii cu băiatul care are numai 16 ani, iar unii colegi ai acestuia au lăsat mesaje de încurajare. Vestea despre posibila relație a ajuns și la urechile direcțiunii, care i-a cerut profesoarei să rupă orice fel de legătură cu elevul minor, dar nu a anunțat situația la Inspectorarul Școlar Timiș. Șefa acestuia, Aura Danielescu, a aflat din presă de caz și crede că, în primă fază, trebuie avută în vedere prezumția de nevinovăție. „Dacă lucrurile stau chiar așa și colega noastră a depășit barierele impuse de deontologia profesională, nu este un lucru plăcut, iar dumneaei va trece prin rigorile unei cercetări în acest sens. Comisia de Cercetare Disciplinară va fi cea care va stabili sancțiunea. Până nu se dovedesc faptele, e foarte greu să acuzăm pe cineva. De la nivelul ISJ s-a luat legătura cu unitatea de învățământ, inspectorul de specialitate a vorbit cu doamna profesor de franceză, care susține că presa a luat din context și lucrurile nu sunt așa cum au fost ele prezentate. Noi nu suntem Comisia de Cercetare, dar există o relație între cele două familii, adică familia copilului și familia ei, iar imaginea care a ajuns pe Facebook a fost comentată”, a declarat inspectorul școlar general. Aura Danielescu nu a vrut să dea detalii despre posibilele sancțiuni, dar, în cel mai rău caz, profesoara riscă să rămână fără loc de muncă. Inspectorul școlar general mai susține că, în Timiș, nu s-au înregistrat cazuri similare în ultimii ani.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă…

7 ore ago

Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL

În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde…

8 ore ago

Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale

Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL…

8 ore ago

Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate

Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în…

8 ore ago

Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată

Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei…

8 ore ago

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor…

10 ore ago