Categories: Invatamant

Olimpiada de dezbateri, faza regionala la Timisoara

Peste 500 de elevi din România participă, în acest weekend, la nouă competiţii regionale de dezbatere. La Timișoara se întrec tineri din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Temele sunt incluziunea copiilor cu dificultăţi de învăţare şi despre adoptarea măsurilor de toleranţă zero în cazurile de violenţă în şcoli.

Competiția de la Timișoara are loc pe 30 și 31 mai, la Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti”. Participă 20 de echipe formate din elevi de la două licee din Arad, cinci din Caraș-Severin, șapte din Hunedoara și șase din Timiș. Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” a ajuns la cea de-a șasea ediție. Moţiunile care vor fi dezbătute alternativ, în runde pro şi contra, sunt „Toţi copiii cu dificultăţi de învăţare ar trebui incluşi în învăţământul de masă”, respectiv „Ar trebui aplicate măsuri de toleranţă zero în cazurile de violenţă în şcoli”. În urma regionalelor, echipele de pe primele locuri se vor califica în finala naţională, găzduită la Miercurea Ciuc, între 12 şi 14 iunie. Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” este organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, alături de partenerii săi – ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică), în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Dezbaterile, în formatele practicate de universităţi prestigioase din lume, sunt exersate în România de peste cinci ani, în cluburile de dezbateri din şcoli, şi de peste 20 de ani, în cluburile ARDOR. România este ţara cu cea mai amplă mişcare de dezbateri din Europa.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago