Categories: Primăria Timişoara

Patru terase fara autorizatie, demolate in Complexul Studentesc / FOTO

Patru terase din zona Complexului Studențesc au dispărut, marți, după ce primăria a constatat că sunt construite ilegal. Toate sunt amplasate pe strada Daliei, iar demolarea s-a făcut, în două cazuri, pe banii municipalității. E o atenționare, spune primarul Robu, și pentru restul firmelor care nu respectă legea.

Agitație mare, marți, pe strada Daliei din Complexul Studențesc. Patru dintre terasele de pe această arteră au fost demontate bucată cu bucată, de muncitori și utilaje. Două dintre ele au fost ridicate chiar de patronii lor, în timp ce la alte două a intervenit primăria. „Am avut pe această stradă patru terase construite în afara legii. Două dintre ele s-au demolat prin intervenția proprietarilor și două sunt acum în curs de demolare, acum se înlătură ultimele urme, prin intervenția efectivă a primăriei. Ne pare rău că trebuie să recurgem și la așa ceva, dar vrem să vadă toată lumea că nu ne jucăm (…) Acționăm în cadru legal, nu putem să procedăm abuziv vizavi de niciun lucru. Un abuz nu se înlătură printr-un alt abuz”, spune primarul.

Acesta susține, de asemenea, că în Timișoara sunt încă numeroase firme care funcționează de capul lor. „Din păcate, sunt foarte mulți cetățeni care nu au înțeles că legea trebuie respectată. Sunt foarte multe unități care nici măcar nu au autorizație de funcționare (…) continuă să activeze ilegal, făcând evaziune, eludând, până la urmă, și niște norme ale orașului, dincolo de ceea ce este instituit prin lege”, a mai declarat primarul. Robu anunță că, în viitor, controalele vor continua și, în plus, vor curge amenzile. „Vreau să instaurăm legea în Timișoara. Nu se poate să-și facă fiecare de cap cum consideră el. Sunt și la ora actuală, după toate eforturile pe care le-am făcut de când sunt primar, o mulțime de unități care funcționează fără autorizație (…) Vrem să dăm un exemplu. Ceea ce se întâmplă acum este și cu titlu de atenționare pentru toată lumea”, a conchis Nicolae Robu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

10 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

12 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

12 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

15 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago