Categories: Partide

PSD Timis se lupta cu datoriile! Aproape 100.000 de euro sunt doar din ultima campanie

Datoria față de Primăria Timișoara nu este singura pe care PSD o are de achitat. Cel puțin asta susține președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, care a declarat la Lugoj că filiala ar avea datorii de peste 1.6 milioane de lei. Titu Bojin, fostul lider al PSD Timiș, spune că restanțele nu sunt chiar atât de mari, iar majoritatea provin din campania electorală.

La sfârșitul săptămânii trecute, PSD Timiș și-a achitat datoria față de Primăria Timiș, după ce nu a plătit chiria pentru sediu timp de aproape doi ani. Acum însă, filiala partidului e preocupată de alte datorii. Problema a fost semnalată chiar de președintele Sorin Grindeanu. Aflat la Lugoj, acesta a declarat că filiala are datorii de aproximativ 1.6 milioane de lei și că intenționează să ceară un audit. Fostul președinte al filialei, Titu Bojin, susține că lucrurile nu sunt chiar atât de complicate. „PSD are câteva sute de mii din campania electorală, în jur de 400.000 de lei dacă nu mă înșel, cam aceasta este valoarea a ceea ce trebuie achitat. S-a făcut auditul de către Autoritatea Electorală Permanentă, deci deja e făcut. (…) Eu spun că sunt sub 400.000 de lei datoriile partidului, mai puțin sediul care depinde dacă îl cumpărăm sau nu”, a declarat social-democratul.

Bojin admite însă că ar mai fi o datorie de 1.3 milioane de lei, către firma care s-a ocupat de reabilitarea sediului partidului, înainte ca social-democrații să se mute. Totuși, Bojin nu este convins dacă acești bani trebuie să fie plătiți de PSD. „Există problema cu posibilitatea de cumpărare a sediului, care nu este obligatorie. Pentru sediul PSD am intrat în contradicții cu primarul Robu, iar situația trebuie clarificată. Ori banii pe care i-am investit în modernizarea lui ni-i acceptă primăria și ni-i dă înapoi și plătește diferența la constructor sau, în condiții normale, se continuă cumpărarea sediului și se plătește diferența la primărie”, a concluzionat Bojin.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

19 minute ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

15 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

16 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

18 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

19 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago