Categories: Ziaristu' de terasă

Se sparge armonia din PNL in terasa lui nea Andrei?

Una dintre cele mai cunoscute terase din centrul Timișoarei, aparținând lui Andrei Rain, cunoscut de toată lumea ca nea Andrei, nu respectă regulamentul de funcționare impus de primărie. În mod normal, ar trebui demolată, fiindcă legea ar trebui să fie respectată de toată lumea. Cel puțin așa se întâmplă în lumea civilizată, iar Timișoara – nu-i așa? – ne place să credem că face parte din această lume. Dar orișicât ar dribla nea Andrei legea, ca părere personală, nu cred că se va ajunge la demolarea terasei. Și sunt cel puțin trei argumente care să-mi susțină opinia, dintre care unul ar putea lovi chiar în concordia din PNL Timiș.

În primul rând, se știe că legile, regulamentele și ce-or mai fi sunt făcute ca să le respecte fraierii. Or, nea Andrei nu-i deloc fraier în orașul acesta. Nu degeaba ani la rândul a organizat chefuri pentru primărie, instituții ale statului, partide, oameni politici, președinți sau viitori președinți ai țării etc. Nea Andrei, inimă zburdalnică (proaspăt căsătorit cu o pseudo-vedetă din menajeria OTV), știe foarte bine că nimeni nu se va lega de el pentru niște mofturi precum regulamentele primăriei.

Apoi, e la fel de adevărat și faptul că nea Andrei are de partea lui mulți timișoreni. Am auzit multe voci și destule comentarii, că la nea Andrei se mănâncă „ieftin și bun”, așa că nu trebuie să ne împiedicăm în niște fleacuri. (În paranteză fie spus, cred că „bunul” e în perfectă concordanță cu „ieftineala”. Hai, să zicem că iahnia de fasole ar schimba acest raport în favoarea „bunului”!) Se știe că românii nu au un spirit civic prea dezvoltat, iar chestiile astea cu respectarea legii nu-i prea impresionează. Dovadă și faptul că tot felul de infractori și borfași au fost/sunt idoli naționali și aș cita doar un Gigi Becali sau DD, că tot i-am pomenit acestuia din urmă vidanja cu pretenții de televiziune.

Ei bine, ultimul argument pentru care nu se va atinge nimeni de terasă stă chiar în interiorul PNL Timiș. Nea Andrei are o relație bună cu mulți politicieni din toate partidele. Dar niciuna nu s-a ridicat la nivelul legăturii cu componenta PDL din actualul PNL și, în mod special, cu co-președintele Dan Popa. De ani de zile, la bine și la rău, dar mai ales la bine, nea Andrei a fost alături de fostul PDL Timiș. Dintotdeauna, la sediul PDL în nopțile alegerilor de orice fel, berea și bucatele aduse de la nea Andrei erau nelipsite. Ba, chiar nea Andrei era în sediu de fiecare dată, jubilând alături de PDL-iștii la vechile victorii ale partidului sau ale lui Traian Băsescu. Care Băsescu, în 2004, înainte de cei zece petrecuți al Palatul Cotroceni, unde a chefuit fiind în Timișoara? Normal, la nea Andrei! Și să spargi acum mândrețe de armonie în PNL Timiș pentru un rahat de regulament?

Nu în ultimul rând, chiar Klaus Iohannis, în campanie fiind la Timișoara, a luat masa tot la… nea Andrei. Evident, nu fiindcă a auzit el din Sibiu că aici e „ieftin și bun”, ci fiindcă a fost dus acolo de liberalii locali. Prin urmare, cel mai simplu lucru ca nea Andrei să intre totuși în legalitate cu terasa lui cu tot, ar fi ca primăria să schimbe regulamentele, ca să se încadreze și terasa. Sau să-l cheme pe nea Andrei să facă de acum încolo astfel de regulamente, așa încât să nu le încalce. Că doar se știe că dl primar Robu este un partizan înfocat al legalității…

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

14 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

15 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

18 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

23 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

23 de ore ago