Au rămas câteva luni până când Timișoara trebuie să depună dosarul de candidatură pentru a intra în competiția Capitală Culturală Europeană 2021. Oficialii ATCCE susțin că orașul de pe Bega are toate șansele să ajungă în următoarea etapă, fac campanii pe Instagram și Facebook, dar păstrează la secret lucrurile interesante, ca să nu… le fure contracandidații.
Știu toți timișorenii că orașul lor are pretenția de a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021? Răspunsul este nu, dar Simona Neumann, președintele Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, spune că acest lucru este normal. Neumann crede că Timișoara se descurcă extraordinar până acum și are șanse maxime să primească titlul mult dorit. Secretul campaniei? Paradoxal, având în vedere că nu toți știu despre ce e vorba: faptul că locuitorii orașului sunt implicați în proiect. Până pe 10 octombrie 2015, dosarul final de candidatură trebuie depus, iar în noiembrie Timișoara va afla oficial dacă rămâne în competiție.
În ceea ce privește zvonurile că Timișoara s-ar retrage din cursă, directorul ATCCE spune un „nu” ferm, pentru că proiectul decurge mult prea bine. „Avem mai multe campanii, tocmai am lansat una specifică utilizatorilor de Instagram, prin care îi invitam pe oameni să ne ofere imaginea culturală a Timișoarei. Aceste imagini vor fi jurizate și vor fi postate, cele mai bune, pe site-ul nostru și pe pagina de Facebook. Avem și campanii și pe Facebook, avem filmulețe pe care le facem în mijlocul cetățenilor și le punem pe Facebook. Au o foarte bună răspândire, avem cea mai mare rețea de like-uri pe Facebook dintre orașele candidate, peste 29.000… și mai avem campanii pe rețelele sociale”, spune Simona Neumann. Deși în stradă, practic, printre oameni, conceptul de capitală culturală europeană este aproape inexistent, Neumann se declară extrem de optimistă.
„Personal, cred că Timișoara are maxime să câștige titlul. Șansele sunt extraordinare, orașul are un potențial foarte mare, lucru pe care l-am verificat în discuțiile cu diverși operatori culturali din afara Timișoarei, care văd mai bine orașul decât suntem noi tentați să îl vedem uneori”, spune directorul ATCCE. Totuși, dacă Timișoara nu va reuși să câștige titlul, locuitorii se vor putea bucura de proiectele propuse în cadrul concursului. Acestea sunt însă păstrate la secret, ca să nu devină sursă de inspirație pentru alte orașe. Un alt eveniment de proporții care va fi găzduit la Timișoara este Conferința Internațională a Culturii Dunărene. Ajunsă la cea de-a treia ediție, conferința va fi ținută pentru prima oră în România, în perioada 24 – 26 iunie. Timișoara va deveni punctul de întâlnire pentru o mulțime de specialiști din domeniul culturii, atât din țară, cât și din Europa.
Politicienii Timișoarei, prezenți la gala Topului Firmelor, vineri seara, nu au ratat nici această ocazie…
După câteva rezultate bune, CSC Dumbrăvița nu a mai reușit o prestație solidă, în ciuda…
Timișoreanca Anca Todoni s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului WTA 125 de la Santa…
Pe șantierul noii legături a Timișoarei cu autostrada A1 e activitate intensă. Sunt peste o…
Universitatea de Vest Timișoara va primi, prin PNRR, peste 90 de milioane de lei pentru…
CSC Peciu este premianta de până acum din C9. Echipa bănățeană a învins categoric în…