Categories: Invatamant

Flagrant de luare de mita la UVT, pentru… 600 de lei!

Un asistent universitar de la Facultatea de Matematică – Informatică a Universității de Vest a fost săltat de procurori, după ce le-a cerut studenților săi… 600 de lei pentru a-i trece la o probă practică. Ovidiu Ariton a fost denunțat chiar de unul dintre tineri.

Un preparator de la Facultatea de Informatică a fost prins joi seară chiar în timp ce lua 600 de lei pentru a le asigura unor studenți notă de trecere la proba practică de laborator. Flagrantul a avut loc chiar în sediul Universității de Vest. Ovidiu Ariton a fost denunțat de unul dintre studenți, care a reclamat că acesta condiționa trecerea examenului de plata unei taxe. Anchetatorii au strâns mai multe probe, constatând că, foarte probabil, sistemul funcționa de mai mulți ani, iar Ariton ar mai fi luat bani și de la alți studenți. Flagrantul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, împreună cu cei de la DGA. Ovidiu Aritoni a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat vineri instanței, cu propunere de arestare preventivă instanței.

UPDATE: Universitatea de Vest a reacționat imediat, printr-un comunicat nesemnat, de această dată, de rectorul Marilen Pirtea. „Universitatea de Vest din Timișoara (…) are toleranță zero față de comportamentele care deviază de la principiile de onestitate, transparență, profesionalism și excelență. Evenimentul, pe cât de nedorit, este pe atât de necesar în descurajarea unor acțiuni nedemne de mediul profesionist creat la universitate. Aceasta a fost și ideea care a stat la baza protocolului semnat acum trei ani cu Direcția Generală Anticorupție (…) Instituția regretă faptul că un om nu a înțeles că universitatea are toleranță zero față de asemenea comportamente nedemne. În plus, apreciază implicarea autorităților judiciare și se bucură să îi aibă aproape în menținerea unui mediu academic sănătos”, se precizează în comunicat.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

25 de minute ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

O oră ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

9 ore ago