Chiar și după inaugurare, pasajul Michelangelo rămâne un subiect de scandal pentru aleșii din Consiliul Local Timișoara. Ultima dispută pe tema pasajului a avut loc marți, când consilierul Bogdan Herzog i-a cerut primarului Nicolae Robu să prezinte un raport cu privire la acest proiect. Acesta i-a sugerat ca pe viitor să-l invite și pe Gheorghe Ciuhandu la astfel de inaugurări. Nicolae Robu nu a fost prea încântat de propunere și i-a spus fostului membru PNȚCD că se află în eroare pe toate fronturile.
În timpul ultimei ședințe de plen a CL Timișoara, consilierul independent (ex-PNȚCD) Bogdan Herzog i-a cerut primarului Nicolae Robu să facă un raport public cu privire la proiect, menționând că lucrarea s-a finalizat cu o întârziere de nouă luni. Herzog s-a arătat interesat de posibilele abateri de la proiect pe care dorește ca municipalitatea să le explice. El a mai sugerat că atât consilierii locali, cât și fostul primar Gheorghe Ciuhandu ar fi trebuit să fie chemați la inaugurare. Consilierul a făcut referire și la faptul că proiectul pentru Michelangelo, cât și finanțarea, au fost stabilite și obținute în mandatul lui Ciuhandu. Primarul Nicolae Robu nu a părut prea înțelegător în ceea ce privește cerința lui Herzog și i-a transmit consilierului că se află în eroare totală.
„Sunteți în eroare totală cu toate!”, și-a început edilul discursul. Robu a continuat prin a spune că pentru Complexul Rutier Michelangelo a fost estimată o valoare de aproximativ 64 de milioane de lei, lucrarea fiind atribuită la 49 de milioane de lei. Mai mult, primarul s-a lăudat că, deși au existat unele probleme, municipalitatea a mai rămas și cu bani în urma lucrărilor, fiind cheltuite 47.8 de milioane de lei. Acesta a continuat prin a spune că pentru pasaj s-a lucrat doi ani și o lună: „Lucrarea s-a finalizat cu o zi înainte de termen, nicidecum cu 9 luni întârziere. Lucrarea a început în aprilie 2013 (…), atunci am predat amplasamentul şi au început lucrările efective, care au durat 2 ani şi o lună cu întreruperile cauzate de o vreme nefavorabilă, întreruperi care evident ne-au fost acceptate de către oameni cu cap, care înţeleg că nu poţi să lucrezi la -17,5 metri adâncime când plouă torenţial. Toată lucrarea, spre dezamăgirea unora, este făcută conform cu proiectul, cu dispoziţiile de şantier adecvate, care apar la astfel de lucrări, totul a fost făcut cu respectarea legii”, s-a apărat Robu. În ceea ce privește posibilele merite ale fostei administrații, referitoare la fonduri, edilul Timișoarei pare că nu înțelege aportul adus de aceștia. Primarul a continuat prin a spune că banii au fost alocați pe POR, pentru polul de creștere Timișoara, respectiv aproximativ 70 de milioane de euro. Banii nu pot fi accesați decât după finalizarea lucrărilor, având titlul de rambursare. „Înțeleg frustrarea! Unii reușesc, alții nu! Așa e viață…”, a concluzionat edilul. Herzog a ținut-o în continuare pe a lui și a spus că dorește să vadă un raport scris.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…