Podul Eroilor, din zona Iosefin, va fi lărgit la patru benzi, lucrare care ar putea începe anul viitor. În plus, primăria vrea să construiască alte trei poduri, dar și să cumpere, la un moment dat, fosta fabrică Elba, pentru a deschide traficul și a face util într-adevăr Podul Eroilor. Totul este momentan în stadiul de discuție, pentru că e vorba de foarte mulți bani.
Primăria Timişoara caută, în această perioadă, proiectant pentru construirea unui nou pod peste Bega, în continuarea străzii Jiul, dar planurile sunt mult mai mari. „Dăm drumul la trei poduri: Bobâlna, Solventul şi Jiul. La Jiul, licitaţia este în derulare, avem patru firme competitoare. Urmează şi celelalte două, Bobâlna şi Solventul, dăm drumul la Popa Şapcă, la pasajul Jiul şi la Inelul IV. Ne așteaptă mari șantiere, dar, la finalizarea acestora, Timişoara va fi cu adevărat un oraş modern, cu un alt standard în ceea ce priveşte infrastructura urbană. Sunt paşi mari făcuţi, însă aceste lucrări, trei poduri, două lărgiri de treceri pe sub calea ferată şi lărgiri de străzi conexe, plus Inelul IV, vor schimba într-adevăr faţa oraşului”, afirmă primarul Nicolae Robu.
O altă lucrare este preconizată să înceapă în zona Podului Eroilor, din Iosefin. „Facem reabilitarea podului cu două benzi pe care le avem acum şi construim alături încă o structură cu alte două benzi. La final, vom avea un pod cu patru benzi”, explică Robu. Deschiderea totală a traficului dintre strada Iancu Văcărescu peste pod, înspre Gara de la Nord, prin fosta fabrică Elba, este o idee care nu a fost abandonată, dar este pusă momentan în așteptare. Motivul? Unul evident: banii. „Elba este de acord, dar ar trebui să cumpărăm acea proprietate. E vorba de mulţi bani, pentru că Elba nu doreşte să o rupă în bucăţi, vrea totul, clădiri şi teren… Deocamdată nu ne putem permite aceste sume. Deocamdată. Lărgirea podului merită făcută, pentru că noi gândim pe termen lung. Timişoara are nevoie de poduri de patru benzi”, a mai spus primarul.
Oricum, totul se află momentan în faza de intenție. Se lucrează la proiectul de reabilitare și lărgire a podului și apoi se ajunge, din nou, la eterna poveste a banilor. „Depinde de condiţiile de finanţare. Dacă vom putea să includem într-un orizont de timp convenabil implementarea acestui proiect pe fonduri europene, îl vom include pe fonduri europene (…) Sunt foarte multe lucruri care ar putea fi făcute pe fondurile europene, dar perspectiva este ca abia din 2018 să poţi pune în practică acele lucruri. Or eu consider că multe din obiectivele despre care v-am vorbit sunt de necesitate stringentă şi nu putem aştepta până atunci. Trebuie să alocăm venituri proprii ca să atingem acele obiective mai repede”, a conchis primarul Timișoarei. Conform acestuia, podul din zona Elba ar putea totuși intra în șantier anul viitor. (sursa foto: Google Maps)
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…