Categories: Primăria Timişoara

Timisorenii sunt rugati sa reclame problemele cu bicicletele primariei

Timișorenii sunt rugați să sesizeze orice probleme pe care le constată în funcționarea rețelei de biciclete administrate de RATT. Aceasta este operațională de la 1 iunie, dar, susțin reprezentanții municipalității, este în rodaj în următoarele două luni.

Sistemul staţiilor de transport public intermodal a devenit operațional de la 1 iunie. Este vorba despre 25 de rastele, de unde timişorenii pot lua biciclete dintr-o staţie situată într-o zonă a oraşului şi le pot lăsa într-o altă staţie, dintr-o altă zonă. În total, este vorba despre 300 de biciclete. Vehiculele pe două roți pot fi luate din rastele pe baza unui card emis de RATT și puteți folosi o bicicletă numai pentru o oră. „La depășirea duratei de timp (o oră) alocată unei utilizări, cardul persoanei va fi suspendat pentru accesul la serviciul VeloTM”, precizează regulamentul sistemului. După suspendarea cardului, pentru că transportul intermodal cu biciclete este asimilat cu transportul în comun, „călătoria fără bilet, abonament sau legitimație (…) va fi sancționată cu amendă contravențională cuprinsă între 200 și 500 lei”.

Sistemul este încă în perioada de rodaj, care va mai dura, spun oficialii, două luni. În aceste condiții, timișorenii sunt rugați să dea o mână de ajutor. „Avem un proiect pilot la nivel de ţară, o noutate pentru specialiştii români și pentru utilizatori, și este necesară o perioadă de rodaj, acomodare și verificări periodice privind modul de funcţionare. Deoarece ne-au fost semnalate o serie de aspecte legate de funcţionare, echipa de implementare a proiectului a luat măsuri suplimentare prin care se dorește optimizarea funcţionării acestuia. A fost constituit şi un grup de lucru pe o perioadă de două luni, cu întâlniri săptămânale pentru analizarea şi luarea măsurilor care se impun”, transmit reprezentanții PMT. Sesizările pot fi făcute la numărul de telefon 0800410415 sau în scris, pe www.primariatm.ro, la secţiunea „Sugestii şi reclamaţii”. Până acum, utilizatorii s-au plâns că nu găsesc biciclete libere, că, deși sunt biciclete libere, fie sistemul nu este operațional, fie vehiculul nu poate fi desprins din rastel.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

3 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

7 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

10 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

10 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

11 ore ago