Categories: Primăria Timişoara

Adio, cluburi de fite, vom avea campus sportiv in zona Stadion! Nu se stie cand si nici cat costa

Campus sportiv cu două stadioane, sală polivalentă, velodrom, hotel, parcare subterană și… foarte mulți copaci! Primarul Nicolae Robu a prezentat, vineri, pe o machetă de polistiren, cu pomișori, acest campus, despre care crede că ar putea fi cel mai mare din Europa. Nu se știe cât va costa și când va putea fi realizat, dar… e bine că există ideea!

Primarul Nicolae Robu a prezentat, vineri, o machetă a unui viitor campus sportiv, pe care îl dorește funcțional în zona actualului stadion „Dan Păltinișanu”. „Timişoara va avea un campus sportiv care se va întinde pe o arie imensă şi nu ştiu dacă mai există în Europa vreun campus sportiv de asemenea dimensiuni. De la viitoarea prelungire a bulevardului Sudului – str. Cerna, apoi pe str. Podeanu – str. Surorile Martir Caceu – str. Arieş – Bd. Rebreanu – toată zona aceasta va fi o zonă a sportului. Este prevăzut şi un velodrom, şi un hotel dedicat în primul rând sportivilor, (…) Vom planta foarte mulţi copaci (…), vom avea o parcare subterană mare, de la Bulbuca, în subteran, în toată zona de lângă”, a explicat edilul. Robu mai spune că noua amenajare va presupune și desființarea cluburilor care funcționează în prezent în zonă. „Remarcaţi că, pentru a face tot ce am prezentat, va trebui să desfiinţăm clubăraiul din zonă. O să facem asta aplicând legile existente în România şi nu altfel. E vorba de un masterplan. Vom găsi una dintre formulele legale la dispoziţie pentru a rezolva această problemă”, a mai afirmat primarul Timișoarei.

Teoretic, sună bine, însă de la teorie la practică este, și în acest caz, cale foarte lungă. Robu nu a putut spune cam cât ar costa acest viitor campus sportiv. „Nu avem în momentul de faţă sursa de finanţare. Acum suntem în faza de masterplan, mai întâi trebuie să ştii ce vrei, după ce ai stabilit clar lucrul acesta vezi pe ce surse de finanţare te poţi focalize. Vor fi necesare pentru unele obiective fonduri de la Guvernul României, pentru că nu vor fi finanţabile de la Uniunea Europeană, alte obiective pot fi realizate din venituri proprii, altele pot fi făcute inclusiv prin parteneriat public-privat. Asta este o altă etapă. Deocamdată noi dăm un anumit regim zonei, pentru a nu se mai întâmpla nimic de acum încolo în afara acestui concept (…) Nu suntem în etapa de calcule financiare, suntem în etapa de concept. Nu pot să vă spun orizontul de timp până nu voi vedea ce posibilități de finanțare există”, afirmă primarul Timișoarei.

Campusul sportiv va include, conform lui Robu, un stadion de 42.000 de locuri, un bazin olimpic, o sală polivalentă de 15.000 de locuri, dar și multe altele. „Va fi stadionul actual «Dan Păltinişanu». În continuare vom avea baza sportivă a Universităţii Politehnica, cu hala trivalentă, cu terenurile în aer liber, de fotbal şi de tenis, cu acea cabană multifuncţională cu sala de sport a UPT, cu bazinul de înot a UPT, cu sala polivalentă pe care o facem împreună municipalitatea cu Universitatea Politehnica (…) În zonă mai avem campusul Liceului Sportiv Banatul”, a mai spus primarul. Robu știe că ideea sa va fi privită de unii despre… ceva de-a dreptul SF, dar nu se descurajează. „Primul pas pentru orice dezvoltare, și știți că am participat la summit-uri de cel mai înalt nivel mondial, și la New York, și la Singapore, este acesta. Se lucrează vizionar, la nivel de concept, și după aceea găsești soluțiile pentru a pune în practică conceptul. Așa am făcut cu toate. Eu am lansat inițiativa „Timișoara – viziune 2030”, când am venit atunci cu ideea și a fost prima întrunire cu vreo 30 de oameni pe acest subiect, toți spuneau că eu sunt un universitar cu capul în nori și că nu avem cu ce să facem ceea ce vorbeam că vom face. Trebuie să înțelegeți că lucrurile trebuie făcute pas cu pas”, a conchis primarul. Macheta prezentată de edil a fost realizată de echipa care elaborează PUG-ul Timișoarei.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

12 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

12 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

13 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago