Categories: Timp liber

Cel mai mare cinematograf in aer liber din tara revine la Timisoara / PROGRAM

Cu 200.000 de spectatori strânși de-a lungul celor trei ediții anterioare, Caravana Metropolis se întoarce la Timișoara. „Cinema în aer liber” are loc în perioada 14-17 iulie și va aduce în fața publicului, pe un ecran gonflabil de 120 metri pătrați, șase filme unul și unul.

În perioada 14 – 19 iulie, în Parcul Rozelor, timișorenii se vor putea bucura de câteva dintre cele mai apreciate pelicule din ultima perioadă. Caravana Metropolis va poposi la Timișoara și cu un ecran gonflabil de 120 de metri pătrați, dar și cu singurul proiector digital mobil din țară, care redă filmele la cea mai înaltă claritate. Primul film va fi difuzat marți, 14 iulie, de la ora 21:30. Este vorba despre „Force Majeure”, un film despre un tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi și îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia. Miercuri, de la aceeași oră, în Parcul Rozelor se spune o poveste de iubire. Este vorba despre filmul „Stockholm”, care prezintă o întâlnire banală între doi tineri. El mărturisește că s-a îndrăgostit la prima vedere, dar ea nu crede așa ceva. Pe parcursul plimbării lor nocturne prin Madrid, fiecare îşi dezvăluie treptat dorinţele, secretele, dar şi câteva minciuni nevinovate. Joi, 16 iulie, o tânără rebelă din Irlanda de Nord ajunge să-l provoace pe valetul tatălui ei să o seducă, în „Domnișoara Julie”. Vineri este ziua pentru „Povești sălbatice”. Acesta este numele peliculei care este nominalizată la premiul Oscar pentru „Cel mai bun film străin” în 2015 și care se va difuza acum și la Timișoara. Sâmbătă, 18 iulie, publicul e invitat la „O duminică frumoasă”. Filmul prezintă un învățător din sudul Franței care nu reușește să-și păstreze locurile de muncă pentru mai mult de un semestru din cauza dorinței sale de libertate. Ultimul film de cadrul „Cinema în aer liber” este „Orășelul Alandala”. Pelicula va fi cu siguranță pe placul întregii familii. De film se vor putea bucura și copiii, acesta fiind dublat în limba română. Evenimentul este oferit de Asociația Culturală Metropolis și de Primăria Timișoara. Intrarea este liberă.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu…

36 de minute ago

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 26 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 26.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi…

13 ore ago

Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara

Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și…

14 ore ago

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se…

15 ore ago