De ce la Dudeștii Noi și nu în Mehala, de exemplu? Aceasta este întrebarea pe care o adresează consilierilor locali și județeni reprezentanții consiliilor de cartier din Timișoara. Ei au trimis adrese către cele două instituții, solicitând construirea unui aquapark în oraș, după modelul prezentat deja de doi consilieri locali.
La începutul lunii iunie, consilierii locali Daniel Idolu și Nistor Geană au prezentat, în plen, un proiect care prevede realizarea unui aquapark în Timișoara, în zona Mehala. Propunerea vizează construirea, pe 12 hectare, a patru bazine acoperite şi în aer liber, a unei zone SPA, a unor terenuri de tenis, baschet și minifotbal, a unor zone verzi și chiar unui hotel cu 70 de camere, respectiv a unei parcări de 300 de locuri. Propunerea a rămas în coadă de pește, în condițiile în care Executivul PMT, în frunte cu edilul șef Nicolae Robu, a anunțat că susține realizarea unui aquapark la Dudeștii Noi, în asocierea cu primăria din localitate. Totul, pe baza unui proiect mai vechi. Robu a spus, de altfel, în plen, că o astfel de investiție în Timișoara nu ar fi oportună, în condițiile în care, de exemplu, numai terenul ar costa mult mai mult decât la Dudeștii Noi.
În plenul extraordinar de joi după-amiază însă, consilierii locali vor avea pe ordinea de zi o o adresă semnată de președinții celor 20 de consilii consultative de cartier, care solicită… realizarea aquapark-ului din zona Mehala. „Locuitorii municipiului Timişoara, prin consiliile consultative de cartier, susţin propunerea facăută de consilierii municipali Dan Idolu şi Nistor Geană, de construire a unui aquapark în Timişoara, zona Ovidiu Balea – cartier Mehala. Prin prezenta, consiliile consultative de cartier, în numele şi folosul locuitorilor municipiului, cer întregului consiliu local să aprobe proiectul şi investiţia”, se arată în adresa respectivă. Aceeași adresă a ajuns și la Consiliul Județean Timiș și ar putea fi discutată în plenul d săptămâna viitoare al instituției. „Locaţia propusă se află pe teritoriul intravilan al municipiului Timişoara, dispunând de sursă de apă termală cu temperatura ridicată, de acces uşor pietonal, biciclete, auto, transport în comun şi cu posibilităţi de racordare facilă la utilităţi”, se precizează în actul înaintat de Consiliul Consultativ Mehala către CJ.
Invalid Displayed Gallery
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…