Categories: Invatamant

Eleva perfecta: a luat 10 pe linie la Bac, dar o sperie putin… admiterea la facultate!

Timișul deține, în acest an, recordul de cele mai multe note de 10 la examenul de bacalaureat. Au fost nu mai puțin de nouă, iar una dintre ele a fost obținută de Mădălina Doncean, de la Colegiul „CD Loga”. Cum a arătat Bac-ul pentru un elev de 10 curat? Mult mai ușor decât s-ar fi așteptat!

Mădălina Doncean a studiat Matematică-Informatică la Colegiul „C. D. Loga” și este unul dintre cei nouă elevi din Timiș care au luat 10 la examenul de bacalaureat. Mădălina a început să studieze mai serios pentru examen în luna mai, deși a început să se pregătească de la începutul clasei a XII-a. „Sunt foarte foarte mulțumită. (…) Subiectele au fost destul de ușoare și accesibile pentru oricine, dar am învățat în timpul anului. În special am învățat când am avut vacanță, în luna mai, atunci mai pus mai serios pe treabă”, a declarat eleva de nota 10.

Cel mai mult a învățat la Biologie și la Limba Română. „Matematică făceam destul de bine la școală. Și la Română era destul de bine, dar m-am pregătit mai mult în acea perioadă. La Matematică am făcut meditații, dar am făcut în special pentru admiterea la facultate”, a mai spus tânăra. Surpriza a venit în timpul examenului. „Nu mă așteptam să fie așa de ușor, mai ales la Matematică. A fost bine și la Biologie, iar la Română a fost cum așteptam, proză”, mai povestește Mădălina. Tânăra e convinsă că o mare parte din reușita ei se datorează și profesorilor: „Cu siguranță m-a ajutat și faptul că am studiat la acest liceu, pentru că profesorii și-au făcut foarte bine datoria și m-au ajutat”.

Mădălina Doncean are și un sfat pentru elevii care își doresc rezultate bune la bacalaureat. „Fiecare în parte trebuie să-și analize nivelul la care este și, dacă nu este încă destul de pregătit, să se pună pe învățat de la începutul clasei a XII-a. Măcar spre mijlocul anului să-și lase niște timp pentru asta, dar eu cred că cel mai bine e să te apuci de la începutul clasei a XII-a pentru că atunci ai timp să studiezi constant”, a mai spus tânăra. Pentru ea urmează acum admiterea la facultate. Știe că va merge la Politehnică, dar nu s-a decis însă la ce facultate. „Vreau să urmez Politehnică la Automatică și Calculatoare sau ETC încă nu sunt foarte sigură. (…) Nu mă sperie gândul că trebuie să încep facultatea, dar mă sperie puțin admiterea. Cred că o să mă descurc”, a concluzionat Mădălina Doncean.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

19 minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

4 ore ago