Atribuirea a trei parcele din Parcul Industrial și Tehnologic Timiș rămâne în aer, după ce proiectul referitor la procedură a căzut a doua oară în mai puțin de o lună în plenul CJ. Liberalul Marius Martinescu a insistat, din nou, ca firma fiicei fostului președinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, să nu fie lăsată să obțină un alt contract în locul celui anulat în instanță.
La plenul din luna iunie a figurat pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind „propunerea de aprobare a caietului de sarcini privind concesionarea parcelelor cu hală construită din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara”. Conform acestuia, atribuirea celor trei parcele disponibile urma să se facă prin negociere directă, nu prin licitație. Proiectul a stârnit discuții aprinse în plen, mai ales după ce secretarul Dănuț Ardelean a admis că este vorba, în principal, de societatea Ornella Design, deținută de fiica fostului președinte al CJ, Constantin Ostaficiuc. Consilierul liberal Marius Martinescu a propus atunci un amendament, conform căruia să nu poată fi încheiate noi contracte cu firme ale căror vechi contracte au fost anulate în instanță, dar acesta a fost respins. În cele din urmă, proiectul în integralitatea sa a căzut și el.
Proiectul a reapărut pe ordinea de zi a plenului din 15 iulie, cu exact aceleași prevederi legate de atribuirea parcelelor prin negociere directă, nu prin licitație, în cazul în care pe acestea există ridicate deja hale. Consilierul liberal Marius Martinescu a cerut, din nou, renunțarea la acest proiect, motivându-și solicitarea prin prevederile Legii 215/2001, a administraţiei publice locale. Fost consilier al lui Constantin Ostaficiuc, Martinescu spune că, în conformitate cu articolul 123 al Legii 215/2001, a administrației publice locale, „vânzarea, concesionarea şi închirierea se fac prin licitaţie publică, organizată în condițiile legii”. Propunerea lui Martinescu, de retragere a proiectului, a căzut. Când s-a ajuns efectiv la votarea proiectului, liberalul a propus, din nou, amendamentul ca firmele care sunt interesate de obținerea unui contract de concesiune să nu fi avut anterior un alt contract care să fi fost anulat prin instanță. În același timp, independenta Marina Radu a cerut licitație publică, nu negociere directă.
„Instanța a anulat vechiul contract al Ornella Design, dar nu a stabilit o interdicție legată de încheierea unui viitor contract”, a explicat Maria Ursoiu, șeful Serviciului juridic al CJ Timiș. Amendamentul lui Martinescu a căzut din nou, în timp ce propunerea Marinei Radu a trecut. S-a trecut apoi la votarea proiectului, care… n-a trecut, pentru că n-a adunat decât 19 voturi, deși ar fi avut nevoie de 24. Fostul președinte al CJ, Constantin Ostaficiuc, a atribuit parcela către firma deținută de fiica sa. De aici i s-au tras fostului lider democrat-liberal problemele cu ANI, care l-a găsit pe Ostaficiuc în incompatibilitate. Vechiul contract încheiat între Ornella Design și CJ Timiș a fost anulat de instanță în primăvara acestui an, iar firma a făcut imediat o solicitare de încheiere a unui nou contract. Practic, proiectul trântit a doua oară la vot ar fi însemnat, dincolo de situația Ornella Design, intrarea în legalitate în ceea ce privește încredințarea unor parcele din PITT.
Primăria Timișoara se pregătește să își exercite dreptul de preempțiune pentru o parte dintr-un apartament…
Etapa a 12-a din Seria 9 a Ligii 3 a dus o mare surpriză, liderul…
ADID Timiș şi RETIM au făcut public programul de spălare a pubelelor destinate deșeurilor reziduale…
Demagog, populist, oportunist, parvenit, mincinos, lingău etc. Sunt doar câteva dintre caracteristicile celui mai greţos…
Sâmbătă, 30 noiembrie, la Sala de Sport din Jebel, se va desfăşura un Atelier de…
Duminică, 17 noiembrie, începând cu ora 13.00, localitatea Cerneteaz va fi gazda celei de-a VI-a…