Categories: Social

Pregatirile Timisoara Airshow sunt in toi: sunt asteptati peste 10.000 de vizitatori

Timișorenii sunt invitați să se bucure de cea de-a doua ediție a Timișoara Airshow, care va avea loc pe 18 iulie, la Aeroportul „Traian Vuia”. Organizatorii spun că publicul se va putea bucura de un spectacol inedit, cu mai multe surprize. Ca să nu mai fie haosul de anul trecut, vor fi mai multe locuri de parcare, dar și curse speciale RATT.

Cu un program și mai bogat decât cel de anul trecut și cu o atenție mai mare la detalii, reprezentanții conducerii Aeroportului „Traian Vuia” spun că pregătirile pentru Timișoara Airshow sunt în toi. Directorul aeroportului, Daniel Idolu se așteaptă la un public de peste 10.000 de persoane. „Încercăm să punem bazele unei tradiții a acestor spectacole aeriene și văd că am reușit în al doilea an consecutiv. Sper că oricine se va afla la conducerea acestui aeroport în viitor să continue să organizeze astfel de manifestări, pentru a promova lumea aviației în comunitatea locală, și pe de altă parte pentru a produce bucurie pentru copii, adulți și pentru toți locuitorilor zonei”, a declarat Idolu.

În programul din acest an la Timișoara Airshow vor fi prezente formațiile Hawks of Romania, The Pelicans, Blue Wings, Acrobatic Yakers și Asalt. La eveniment vor fi organizate și show-uri aeriene cu efecte pirotehnice, dar și o expoziție de aeronave. Spectacolul va începe la ora 9 și va dura în jur de patru ore. Spectatorii vor avea la dispoziție o parcare cu 2.000 de locuri. situată la 200 de metri de intrarea în incinta aeroport, unde se poate intra începând cu ora 8,30. Pentru a evita ambuteiajele care s-au creat anul trecut, organizatorii îi sfătuiesc pe vizitatori să vină la eveniment cu transportul în comun. RATT a pregătit curse o dată la 15 minute, cu autobuzul E4, care circulă pe ruta Bastion – Aeroport – Bastion. În cazul în care vremea nu va fi bună, show-ul se amână pentru 19 iulie.

Reprezentanții Aeroportului „Traian Vuia” speră ca evenimentul să devină din ce în ce mai bun de la un an la altul, mai ales că în perioada 2000 – 2014 nu au existat astfel de spectacole aviatice în Timișoara. Totuși, aceste evenimente vor rămâne de dimensiuni medii, datorită costurile ridicate pe care le presupun. „Suntem un aeroport mic, nici dezvoltarea nu o facem mai repede și nici spectacole mai mari nu putem plăti”, a declarat Idolu. Pentru realizarea evenimentului se estimează că este nevoie de aproximativ 35.000 de euro, plus alte fonduri obținute de sponsorizări. De asemenea, directorul aeroportului a precizat că a cerut sprijinul tuturor primăriilor orașelor din zonă. Totuși, Dan Idolu spune că Primăria Timișoara a primit o adresă oficială, dar nu a transmis niciun răspuns. Accesul publicului la acest show aerian este gratuit. UPDATE: Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că au primit o solicitare de colaborare, dar… nu pentru acest an. „Există, într-adevăr, o solicitare de colaborare pentru organizarea unui miting aviatic. Aceasta a fost făcută de Asociația Aviatorilor din Timișoara, dar vizează un eveniment din 2016”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al PMT.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Intervenţie de suflet a salvatorilor din Buziaş

După-amiază însorită, dar cu peripeții la o fermă de vaci din apropierea orașului Buziaș: o…

3 ore ago

Aproape o mie de locuri de muncă oferite la Bursa Locurilor de Muncă. Peste 600 de persoane au fost selectate pentru angajare

La Timișoara a avut loc, marți, o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă. Interesul…

7 ore ago

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

10 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

10 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

10 ore ago