Categories: Social

Codul rosu de canicula in Croatia a fost prelungit

Căldură extremă în Croația! Administrația meteorologică din această țară a emis avertizări privind un nou val de căldură, pentru perioada 13 – 16 august. Temperaturile vor fi foarte ridicate, mai ales în zonele turistice.

Au fost emise avertizări cod roșu de caniculă pentru regiunea Dubrovnik (perioada 13-15 august, cu temperaturi maxime de peste 33 grade Celsius) și pentru regiunile Rijeka şi Split (perioada 13-14 august, cu temperaturi maxime de peste 34-35 grade Celsius). De asemenea, au fost emise avertizări cod portocaliu de temperaturi ridicate pentru regiunile Zagreb (perioada 13-15august), Karlovac (13 august), Gospic (14 august), Knin (perioada 13-15 august) şi Dubrovnik (16 august), precum și pentru regiunile Rijeka şi Split (perioada 15-16 august). Restul teritoriului croat se află sub avertizare meteorologică cod galben de căldură. Deoarece situaţia infrastructurii şi a circulaţiei rutiere, feroviare, maritime şi aeriene pot suferi modificări de la o oră la alta, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români care tranzitează Republica Croaţia să consulte paginile specializate de Internet ale Automobil Clubului Croat, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate, Autorităţii Portuare Croate, Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă, pentru informaţii actualizate, înainte de a pleca la drum.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

2 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

4 ore ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

6 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

6 ore ago