Acuze liberale: drumurile judetene se distrug, CJ refuza sa controleze masinile de mare tonaj

Drumurile județene sunt distruse încet, dar sigur, de mașinile de mare tonaj care circula nestingherit pe ele, cu complicitatea șefilor CJ. Asta susține liberalul Marian-Constantin Vasile, care a iniţiat un proiect de hotărâre prin care propune cumpărarea unor cântare. Călin Dobra, vicepreședintele CJ, spune că liberalul s-ar fi putut ocupa de acest subiect în perioada în care a fost vicepreședinte.

Liberalul Marian-Constantin Vasile susține că administraţia judeţeană refuză să cumpere cântare pentru măsurarea gabaritului vehiculelor grele, care distrug drumurile. Conform acestuia, ar fi nevoie de cel puțin cinci astfel de cântare, plus construirea de platforme unde să poată fi cântărite camioanele. Un cântar ar costa aproximativ 12.000 de euro, iar o platformă, câteva sute de mii de lei. „Cred că ne-am putea permite alocarea a câteva milioane de lei, din bugetul de 116 milioane de lei alocat în acest an de consiliul judeţean pentru investiţii şi reparaţii pe drumuri judeţene. În acest caz s-ar preveni deteriorarea drumurilor judeţene făcute din banul public. Mă pot gândi că există nişte interese în spate”, spune Vasile. Liberalul bănuieşte că în spatele acestor tergiversări s-ar ascunde unele interese. „Drumurile sunt distruse de constructorii care lucrează la autostrada A 1. Podul de la Făget suportă un tonaj de maximum de 25 de tone și la momentul actual este deteriorat grav. Un alt exemplu este drumul Făget-Gladna Montană, pe care circulă camioane cu piatră. Există protocoale între consiliul judeţean şi constructor, dar acestea nu au putere juridică. În cazul în care constructorul nu-şi va respecta partea de înţelegere, dacă i-am acţiona în instanţă, nu am putea face nimic”, mai spune acesta.

Liberalul a depus un proiect de hotărâre privind cumpărarea unor cântare, dar acesta nu va intra pe ordinea de zi a plenului din septembrie. „Am aflat informaţii cum că nu se doreşte promovarea în plen a acestui proiect, Am obţinut aceste informaţii de la persoane cu repsonsabilitate în consiliul judeţean. Am primit promisiuni că acest proiect va apărea în plenul următor. Mi-aş dori să ştiu cum justifică aparatul executiv blocarea acestui proiect. CJ Timiș are în gestiune aproximativ 1.600 km de drumuri judeţene. Prin actele normative de la nivel naţional, administraţia judeţeană e obligată să le gestioneze în bune condiţii”, mai spune șeful consilierilor județeni liberali. Conform acestuia, cântarele ar trebui amplasate la punctele de descărcare a drumurilor judeţene pe autostradă.

Vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra, susține că, deși nu există personal care să lucreze cu aceste cântare, nu va fi o problemă în achiziționarea lor, dacă se decide acest lucru în plen. „Mă bucur de interesul deosebit al lui Marian Vasile pentru situaţia drumurilor judeţene, dar vreau să-i amintesc că doi ani li jumătate a fost şi vicepreşedinte al CJ Timiş, putea să susţină un astfel de proiect. Ar trebui să ştie că pentru a pune în folosinţă aceste cântare este nevoie şi de personal. La Direcţia de Drumuri Judeţene nu există posibilitatea de a angaja personal specializat. Sunt ferm convins că, dacă se va lua decizia de achiziţie, se vor cumpăra aceste cântare, dacă asta ar fi problema cea mai mare a drumurilor judeţene”, afirmă Dobra.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago