Drumurile județene sunt distruse încet, dar sigur, de mașinile de mare tonaj care circula nestingherit pe ele, cu complicitatea șefilor CJ. Asta susține liberalul Marian-Constantin Vasile, care a iniţiat un proiect de hotărâre prin care propune cumpărarea unor cântare. Călin Dobra, vicepreședintele CJ, spune că liberalul s-ar fi putut ocupa de acest subiect în perioada în care a fost vicepreședinte.
Liberalul Marian-Constantin Vasile susține că administraţia judeţeană refuză să cumpere cântare pentru măsurarea gabaritului vehiculelor grele, care distrug drumurile. Conform acestuia, ar fi nevoie de cel puțin cinci astfel de cântare, plus construirea de platforme unde să poată fi cântărite camioanele. Un cântar ar costa aproximativ 12.000 de euro, iar o platformă, câteva sute de mii de lei. „Cred că ne-am putea permite alocarea a câteva milioane de lei, din bugetul de 116 milioane de lei alocat în acest an de consiliul judeţean pentru investiţii şi reparaţii pe drumuri judeţene. În acest caz s-ar preveni deteriorarea drumurilor judeţene făcute din banul public. Mă pot gândi că există nişte interese în spate”, spune Vasile. Liberalul bănuieşte că în spatele acestor tergiversări s-ar ascunde unele interese. „Drumurile sunt distruse de constructorii care lucrează la autostrada A 1. Podul de la Făget suportă un tonaj de maximum de 25 de tone și la momentul actual este deteriorat grav. Un alt exemplu este drumul Făget-Gladna Montană, pe care circulă camioane cu piatră. Există protocoale între consiliul judeţean şi constructor, dar acestea nu au putere juridică. În cazul în care constructorul nu-şi va respecta partea de înţelegere, dacă i-am acţiona în instanţă, nu am putea face nimic”, mai spune acesta.
Liberalul a depus un proiect de hotărâre privind cumpărarea unor cântare, dar acesta nu va intra pe ordinea de zi a plenului din septembrie. „Am aflat informaţii cum că nu se doreşte promovarea în plen a acestui proiect, Am obţinut aceste informaţii de la persoane cu repsonsabilitate în consiliul judeţean. Am primit promisiuni că acest proiect va apărea în plenul următor. Mi-aş dori să ştiu cum justifică aparatul executiv blocarea acestui proiect. CJ Timiș are în gestiune aproximativ 1.600 km de drumuri judeţene. Prin actele normative de la nivel naţional, administraţia judeţeană e obligată să le gestioneze în bune condiţii”, mai spune șeful consilierilor județeni liberali. Conform acestuia, cântarele ar trebui amplasate la punctele de descărcare a drumurilor judeţene pe autostradă.
Vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra, susține că, deși nu există personal care să lucreze cu aceste cântare, nu va fi o problemă în achiziționarea lor, dacă se decide acest lucru în plen. „Mă bucur de interesul deosebit al lui Marian Vasile pentru situaţia drumurilor judeţene, dar vreau să-i amintesc că doi ani li jumătate a fost şi vicepreşedinte al CJ Timiş, putea să susţină un astfel de proiect. Ar trebui să ştie că pentru a pune în folosinţă aceste cântare este nevoie şi de personal. La Direcţia de Drumuri Judeţene nu există posibilitatea de a angaja personal specializat. Sunt ferm convins că, dacă se va lua decizia de achiziţie, se vor cumpăra aceste cântare, dacă asta ar fi problema cea mai mare a drumurilor judeţene”, afirmă Dobra.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…