Titlul de Capitală Culturală Europeană rămâne încă în faza de dorință, dar Timișoara se va transforma într-un alt fel de capitală! Una… comercială! Asta susține primarul Nicolae Robu, conform căruia mallurile vor deveni, în viitorul apropiat, o atracție irezistibilă pentru români, dar și pentru străini, care se vor înghesui pe capete.
De la un singur mall, de dimensiuni impresionante, ce-i drept, funcțional în ultimul deceniu, Timișoara va ajunge să aibă nu mai puțin de patru astfel de centre comerciale. Această efervescență a construcțiilor îl încântă peste poate pe primarul Nicolae Robu. „Timișoara devine o capitală a comerțului în această parte de Europa. Nu se compară niciun oraș din această parte a Europei cu Timișoara, așa cum va fi Timisoara într-un an (…) Când ai un oraș cu atâtea centre comerciale, va veni o mulțime de lume, din România și din alte țări învecinate. Când se va duce faima că ai unde să faci cumpărături de calitate, la prețuri convenabile, vor fi locuri de petrecere a timpului liber, nu cred că e un loc de munca rău să fii vânzătoare într-un spațiu civilizat, climatizat, unde să asculți muzica… această latură de dezvoltare a Timișoarei este foarte importantă”, a exultat edilul.
Timișoara viitorului va fi, din punctul de vedere al lui Robu, un oraș care va trăi din turismul de agrement. „Oferă deja și va oferi suficiente posibilități de petrecere plăcută a timpului liber și avem o dezvoltare în acest sens (…) Am în vedere în primul rând Bega, pentru agrement, Bega navigabilă, Bega cu cele șapte vaporetto pe care le vom achiziționa, amenajarea de pe malurile Begăi, și, evident, ce există în zona centrală, centrul istoric al orașului”, susține primarul. Turiștii se vor înghesui la Timișoara, crede Robu. „Vor fi magazine de lux aici, vor fi magazine foarte frumoase, restaurante, baruri, cofetării, terase o mulțime, unde lumea va veni să-și facă cumpărături și să-și petreacă într-un loc plăcut timpul liber, ca agrement, pur si simplu”, a mai afirmat edilul.
Robu recunoaște acum că ideea de a interzice magazinele second hand din centrul orașului, lansată în urmă cu doi ani, nu avea nicio bază legală. „Acești comercianți trebuie să înțeleagă că nu e în regulă să nu se gândească și la binele orașului. Nu avem pârghiile legale necesare să închidem astfel de magazine. Vă dați seama că dacă le-am fi avut, n-am fi permis să existe magazine second hand în centrul orașului, în zone unde în alte orașe, în lumea civilizată, sunt magazine de lux”, a conchis primarul.
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…
În contextul actual al alegerilor prezidențiale, votul pentru Elena Lasconi din primul tur este mai…
Pentru data de 22.11.2024, toate lucrările vor fi sistate din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se…
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…