Categories: Primăria Timişoara

Reabilitarea blocurilor din Timisoara e inca in aer, in joc sunt 10 milioane de euro

Anunțată cu surle și trâmbițe ca o mare realizare, reabilitarea termică a mai multor blocuri din Timișoara s-a oprit la fel de brusc cum a început. Din cauza problemelor primăriei cu proiectantul, termenele de finalizare au fost depășite în majoritatea cazurilor. Primarul Nicolae Robu spune totuși că situația e în curs de rezolvare.

Proiectele de reabilitare termică a blocurilor depuse pentru finanțare – și câștigate – de Primăria Timișoara la ADR au fost realizate de firma SC Proiect C&A SRL. Aceasta a primit lucrarea prin încredințare directă, fără licitație, după ce a oferit un preț foarte mic. Este vorba despre 15.000 de euro, bani plătiți de municipalitate către proiectant. Firma deținută de Cristian Palade a dat însă în judecată PMT, susținând că mai are de primit bani pentru cele câteva sute de proiecte realizate. Contractul între cele două părți a fost între timp reziliat, lucrările de anvelopare au început și… s-au oprit pe rând. În Calea Șagului, de exemplu, s-a ajuns la situația ca unele bloc să fie terminat doar pe două sau trei laturi, iar schelele să fie date jos. La altele, schelele sunt încă montate, dar nici urmă de muncitori.

Primarul Nicolae Robu spune că lucrurile vor reveni la normal în această săptămână. „Au fost anumite probleme, din cauza relației care nu a mai funcționat o vreme cu proiectantul. Au fost date dispoziții de oprire a lucrărilor, pentru că acestea nu puteau continua fără o dispoziție de șantier. Dacă dispoziția de șantier nu a fost emisă, evident că nu este în culpa firmelor că nu au putut continua. Suntem într-un litigiu în instanță cu firma care a făcut proiectele, dar săptămâna aceasta proiectantul a fost deja pe mai multe șantiere și a dat, acolo unde trebuia, dispoziție de șantier. Sper să nu mai avem blocaje”, ne-a declarat edilul. În condițiile în care termenele de finalizare a lucrărilor au fost toate depășite, Robu crede totuși că banii europeni nu vor fi pierduți. „Am semnat deja niște prelungiri, probabil că săptămâna viitoare vor veni și alte blocuri. La multe au fost reluate deja lucrările și vor fi și altele. Nu cred că se vor pierde banii, cred că vom reuși să terminăm în timp util toate lucrările”, a mai spus primarul. Suma este de zece milioane de euro.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

8 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago