Categories: Politicieni

Grindeanu aproape s-a razgandit: ar putea candida la o functie de vicepresedinte national al PSD

Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu a fost nominalizat de colegii săi la o funcție de vicepreședinte al partidului la nivel național. Deși este susținut și de alte organizații, Grindeanu cere timp de gândire, nefiind convins că vrea această funcție. Acum o lună, el respingea categoric o astfel de variantă.

Sorin Grindeanu a fost propus de Consiliul Județean al PSD Timiș pentru a candida la funcția de vicepreședinte al partidului la nivel național. Inițiativa i-a aparținut primarul din Lugoj, Francisc Boldea. Grindeanu s-ar bucura și de susținerea altor organizații din țară, dar nu încă nu e foart convins că-și dorește o astfel de funcție. „Le mulțumesc colegilor pentru susținere, dar le-am cerut să mă lase câteva zile să mă decid din punct de vedere personal, dacă voi face sau nu acest pas. Faptul că organizația Timiș mă susține, la fel ca și altele din țară, e o mulțumire personală, dar trebuie să analizez din punct de vedere personal. Mă voi decide până luni-marți dacă voi face acest pas”, a declarat Grindeanu. Social-democratul a explicat că este foarte prins cu treburile de la București, din postura de ministru, iar sfârșitul săptămânii este dedicat problemelor de partid, la nivel local. În urmă cu aproape o lună, Sorin Grindeanu spunea un „nu” categoric. „Dacă există doritori îi susțin. Orice dorește, oricine e membru dacă e delegat, e candidat… dar eu nu. Eu am deja foarte multe responsabilități și la partid la filială, și la minister, deci nu. Așa ceva nu”, susținea, în 16 septembrie, liderul PSD Timiș, întrebat dacă vrea o să fie vicepreședinte național al partidului.

Update
Chiar dacă Grindeanu încă se mai gândește dacă vrea să accepte sau nu propunerea, se pare că varianta în care el ar fi vicepreședinte PSD la nivel național, a fost deja luată în calcul la București. Conform www.stiripesurse.ro, Sorin Grindeanu a fost trecut pe lista de persoane care vor face parte din echipa lui Liviu Dragnea. Liderul PSD Timiș ar putea să fie vicepreședinte alături de: Gabriel Mutu (senator, președinte PSD Sector 6), Marian Neacșu (președinte PSD Ialomița), Mihai Fifor (liderul senatorilor PSD), Niculae Bădălău (președinte PSD Giurgiu), Ionuț Vulpescu (deputat, ministrul Culturii), Victor Negrescu (europarlamentar PSD), Mihai Tudose (președinte PSD Brăila), Gabriela Szabo (ministrul Tineretului și Sportului), Marian Oprișan (președinte CJ Vrancea), Cătălin Nechifor (președintele CJ Suceava), Paul Stănescu (președinte CJ Olt), Mircea Dușa (ministrul Apărării, președinte PSD Harghita), Gabriel Zetea (președinte PSD Maramureș), Gabriela Vrânceanu Firea (președinte PSD Ilfov), Aurelia Cristea (deputat), Olguța Vasilescu (primar Craiova), Ecaterina Andronescu (senator), Andrei Dolineaschi (actualul secretar general al PSD) și Dumitru Buzatu (președinte CJ Vaslui).

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

11 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

17 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

18 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago