Autoritățile locale au găsit o nouă formulă pentru finanțarea sportului de performanță. CL Timișoara a aprobat, vineri, înființarea unui club sportiv municipal prin care să poată fi asigurați bani pentru baschet, handbal și rugby. La fotbal, creditul rămâne, pentru moment, singura soluție, până la o eventuală decizie favorabilă a Curții de Conturi.
Cluburile de baschet, handbal și rugby la care municipalitatea este asociată sunt aproape în moarte clinică. În aceste condiții, vineri, consilierii locali au aprobat înființarea unui club sportiv municipal, prin care să poată fi dați în continuare bani. Momentan, a fost direcționată, prin rectificare bugetară, suma de 1,69 milioane de lei. „Este un club sportiv care aparține exclusiv primăriei și face parte din organigrama PMT. Funcționează ca un club cu secții propuse momentan, de handbal, rugby, baschet și volei. Este un club care va permite funcționarea acestor sporturi în continuare în Timișoara, în cazul în care echipele vor avea probleme legate de Curtea de Conturi”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu. Municipalitatea este în așteptarea rezolvării contestației depuse la Curtea de Conturi națională, în ceea ce privește raportul întocmit de Camera de Conturi Timiș, care a considerată ilegală finanțarea sportului de la bugetul local.
„Nu putem sta cu mâinile la piept, în așteptare, neștiind când va fi judecată contestația noastră. Aici, variabila timp este esențială, iar cluburile de baschet, rugby și handbal mor dacă nu primesc bani într-un timp foarte scurt. Atunci am creat un cadru care, am fost asigurat de asta, este compatibil cu regulamentele federațiilor pentru aceste ramuri sportive și care ne-ar permite să dăm bani fără nicio grijă că ar fi probleme de legalitate și să le salvăm în timp util. La baschet este jale, de când a apărut perturbarea nu s-a mai câștigat niciun meci, suntm pe ultimul loc și noi aveam gânduri mari”, spune primarul Nicolae Robu. ACS Poli nu poate intra în această formulă. „Nu permit regulamentele federației internaționale. Creditul rămâne singura formulă care ne poate salva în momentul de față la fotbal, până se rezolvă favorabil sper contestația. Nu mai avem alți jucători la vânzare, cum a fost cazul lui Vlad Dragomir, pentru care am luat 100.000 de euro, care au fost foarte bine veniți”, a mai declarat edilul.
Pe de altă parte, Primăria Timișoara a primit, teoretic, o veste bună în privința finanțărilor asociațiilor sportive. În spețe similare celei de la Timișoara, Curtea de Conturi a României a dat câștig de cauză autorităților locale din Teleorman și Sălaj. „Presupun că la nivelul național al Curții de Conturi sunt oameni corecți, care în final ne vor da câștig de cauză. Dacă se va întâmpla așa și se va întâmpla în timp util așa, vom funcționa pe formula veche, pentru că ea este transparentă, este ușor de ținut sub control de către autoritățile publice finanțatoare și asigură un bun cadru pentru găzduirea sportului de performanță”, a conchis primarul.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…