După mai bine de trei luni de sistare a finanțării de la bugetul local pentru cluburile sportive, veștile rele încep să se adune. Întâi a „căzut” clubul de baschet, iar acum sunt probleme și la rugby. RCM Saracens ia în considerare retragerea din Challenge Cup.
Primăria a oprit, în luna iulie, finanțarea pentru cluburile de fotbal, rugby, baschet și handbal la care este asociată, dar și la Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană. Totul, din cauza unui raport al Curții de Conturi care consideră ilegal modul în care se virau banii către cele cinci structuri. Fără principala sursă de finanțare, clubul de baschet BC Timișoara a fost primul care a aruncat prosopul: întâi au plecat toți jucătorii străini, iar luni și-a dat demisia și antrenorul Dragan Petricevic. Marți, 13 octombrie, a venit vestea proastă și de la RCM Saracens. „Am primit o adresă din partea clubului, prin care suntem anunțați că, din cauza blocajului financiar cu care se confruntă în prezent, RCM Saracens ia în considerare retragerea din turneul de calificare pentru Challenge Cup, care ar urma să înceapă în 21 noiembrie, când este programat primul meci contra campioanei Spaniei. Dacă echipa nu va putea continua pe tot parcursul competiției europene, România riscă să fie exclusă din campionatele europene intercluburi pe o perioada nedeterminată. Aventurarea înscrierii în cupele europene fără garantarea posibilității de onorare a prezenței ar avea consecințe catastrofale. Sunt la limita luării unei decizii de retragere și așteaptă din partea noastră o garantare că se va acorda susținere financiară”, a declarat primarul Nicolae Robu.
RCM Saracens, club care dă jumătate din echipa națională de rugby a României și a câștigat deja trofee în acest sezon, este finanțat în proporție de 36% din venituri provenite din sectorul privat, respectiv 64% de la Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș. „Oricât iubesc sportul și cultura, nu pot să mă expun semnând pentru virarea de bani pe o formulă pe care Curtea de Conturi o consideră ilegală, deși eu am convingerea totală că este perfect legală. La fel cred toți juriștii cu care am vorbit, dar, și mai important, la fel cred și judecătorii, în țară sunt foarte mulți cei care au probat asocieri precum cele în care sunt prezente CL și CJ. Cred că această rezoluție a Curții de Conturi este un act nedrept și abuziv”, susține edilul.
În plenul de vineri, consilierii locali sunt invitați să voteze noua formula de finanțare a celor cinci structuri. „Sper să fie aprobat un nou cadru legal, deși nu la fel de convenabil ca acela folosit până acum. Primăria nu mai plătește nicio cotizație către niciuna dintre structuri, se declanșează competiție de proiecte pe Legea 350 și, dacă proiectele vor îndeplini cerințele, se vor putea aloca bani. Din păcate, nu mai putem da bani retroactiv. Depunerea de proiecte durează cam două săptămâni, iar jurizarea, încă una. Dacă totul merge bine, de la sfârșitul lunii noiembrie, vom putea da din nou bani”, a mai spus edilul.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…