Categories: Primăria Timişoara

Robu le-a mai dat o nota interna angajatilor din PMT! Ca sa-si vada de treaba!

Angajații primăriei au nevoie de impulsuri suplimentare pentru a-și face treaba! Altfel nu se explică de ce primarul Nicolae Robu simte nevoie să emite note interne pe bandă rulantă. Ultima dintre ele se referă la punerea în aplicare a unor decizii executorii ale Curții de Conturi.

Încă o notă internă a ajuns pe birourile funcționarilor publici din Primăria Timișoara. Aceasta se referă la punerea în aplicare a deciziilor executorii emise de Curtea de Conturi. De ce e nevoie ca primarul să le spună angajaților că trebuie să-și exercite atribuțiile de serviciu? „Am transmis note interne pentru că îmi este mai la îndemână să operez cu note interne decât cu dispoziții. Până la urmă, dau sarcini de serviciu. (…) Constat că unii nu se mișcă să pună în practică ceea ce eu le-am cerut să facă. Le-am reamintit prin această notă internă tuturor că o decizie executorie a Curții de Conturi, indiferent dacă e considerată de noi justă sau nejustă, și sunt foarte multe pe care le considerăm nejuste și le atacăm în instanță, trebuie respectată. Până când stabilește instanța că ea nu e validă și o declară nulă”, a explicat Nicolae Robu. Nota internă se referă la mai multe astfel de decizii, printre care și cea referitoare la contractul cu Rosign, dar nu și la cea care privește finanțarea cluburilor sportive și a Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Nu este vorba despre finanțările pe sport. La finanțările pe partea de sport, acea decizie nu este executorie, pentru că nu a fost judecată contestația noastră, dar nu ne hazardăm să mai dăm bani pe o formula care a fost considerată prin acea decizie a Camerei de Conturi Timiș ilegală, chiar dacă noi avem convingerea că acea decizie este abuzivă și că de fapt tot ce am făcut este perfect legal. (…) A rămas în vigoare decizia Curții de Conturi, cea referitoare la semafoare, din perioada Ciuhandu. În cazul Rosign, este o decizie prin care se consideră că recepția unor semafoare și vopsitul de marcaj prin oraș nu s-ar fi făcut corect, pe motiv că în documentele contabile ale firmei Rosign nu s-ar fi găsit semafoarele, respectiv cantitatea de vopsea care a fost plătită (…) Nu pot să spun că sunt avocatul primarului Ciuhandu, dar am fost șocat când a fost acel audit care a spus că e prejudiciu”, a mai spus Robu.

Contestația privind raportul referitor la finanțarea cluburilor sportive și a Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană a suspendat finanțarea acestora de la bugetul local. Asta, deși Robu e convins că instituția pe care o conduce nu a greșit cu nimic. „Am prezentat selecțiuni dintr-un dosar pe care îl am, cu modul de organizare a asociațiilor de promovare a candidaturilor pentru capitală culturală a culturii pentru Arad, Cluj, Craiova și Iași. Peste tot sunt asociații exact ca și a noastră, la Iași este fundație, dar asta nu schimbă lucrurile, peste tot consiliul local plătește o cotizație. La Iași cotizația este de două milioane de lei pe an. Niciunde nu a fost vreo problemă de legalitate, deci este evident că nici la noi nu este (…) Eu sunt adeptul statului de drept, corect și cinstit și-mi iau măsuri de precauție. Vreau să-mi rămână onoarea intactă și prestigiul pe care l-am dobândit în timp prin felul meu de-a fi. Nu vreau să mă expun”, a conchis primarul Timișoarei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

3 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

6 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

8 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago