Categories: Prefectura Timiş

De 1 Decembrie, „miniparada” militara in Parcul Central

Chiar dacă anul acesta la Timișoara nu va avea loc tradiționala paradă militară de 1 Decembrie, reprezentanții Prefecturii Timiș au pregătit un program variat pentru a celebra Ziua Națională a României. Totul se va desfășura în Parcul Central, iar seara va avea loc tradiționala retragere cu torțe.

Din solidaritate față de victimele tragicului accident din clubul Colectiv din capitală, Prefectura Timiș a decis ca în acest an, la Timișoara, de 1 Decembrie, să nu mai aibă loc parada militară. În lipsa acestui eveniment, reprezentanții instituției au pregătit un alt program pentru a celebra Ziua Națională a României. Festivitățile de marți vor începe la ora 10, în Parcul Central la Monumentul Ostașului Român. Atunci, va avea loc un ceremonial militar-religios și depuneri de coroane. Tot aici, de la ora 10,50, va fi organizat un exerciţiu demonstrativ de mânuire a armamentului pe muzică de fanfară, realizat de militari din Batalionul 32 Infanterie „Mircea” împreună cu Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie „Banat”. De la ora 11 în centrul atenției se vor afla artiști de la Centrul de Cultură și Artă ai Județului Timiș, care au pregătit un moment special. De asemenea, între orele 11,15 și 13 vor avea loc exerciţii demonstrative prezentate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” și Penitenciarul de Maximă Siguranţă Timişoara. În intervalul orar 10 și 13, timișorenii sunt așteptați, tot în Parcul Central, la o expoziţie de tehnică uşoară, echipament specific şi armament portativ, minipoligon de cercetare „trai în condiţii de izolare”, organizată de Brigada 18 Infanterie „Banat”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, Penitenciarul de Maximă Siguranţă Timişoara și Poliţia Locală a Municipiului Timişoara.

Festivitățile dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia, la ora 18, prin retragerea cu torțe a militarilor din cadrul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş şi a pompierilor militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş. Aceștia vor merge pe următorul traseu: Piaţa Libertăţii – sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat” – Palatul Administrativ – Arhiepiscopia Timişoarei – Primăria Municipiului Timişoara – Catedrala Mitropolitană Piaţa Victoriei – Piaţa Libertăţii – sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”. Tot de la ora 18, Ansamblul de Cântece și Dansuri „Ghiocelul” al Primăriei Comunei și Consiliului Local Giroc va prezenta un spectacol folcloric pe scena Sălii Capitol a Filarmonicii Banatul, de la ora 18. Prefectura Timiș a pregătit momente dedicate zilei de 1 Decembrie și în Lugoj, Sânnicolau Mare, Gătaia, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaș, Banloc, Birda, Cărpiniș, Comloșu Mare, Dumbrăvița, Fibiș, Găvojdia, Ghilad, Giera, Margina, Moșnița Nouă, Pădureni, Peciu Nou, Periam și Valcani.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago