Categories: SocialUltima ora

Numarul mortilor in tragedia de la Club Colectiv a ajuns la 30

Alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitală au murit duminică dimineață. Este vorba despre două tinere. UPDATE: Încă o tânără a murit duminică după-amiază. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate, unele dintre ele în stare critică. Pe de altă parte, au fost identificați toți cei 27 de tineri decedați în incendiul de la Club Colectiv au fost identificați.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, duminică dimineață, că numărul morţilor în incendiul de la Club Colectiv a ajuns la 29. Ultimele două decese sunt ale unor femei care erau în stare critică. Alte peste 140 de persoane sunt spitalizate. De asemenea, reprezntanții Institutului Național de Medicină Legală au anunțat că toate cele 27 de persoane decedate în incendiul de la Club Colectiv au fost identificate. Duminică vor continua activităţile de cercetare la faţa locului şi vor fi efectuate aproximativ 20 de autopsii. În paralel, duminică, procurorii vor audia persoane care ar putea avea cunoştinţă despre împrejurările şi modul în care a avut loc evenimentul.

Sâmbătă s-au făcut primele cercetări la faţa locului de către o echipă constituită din reprezentanţi ai PICCJ – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale, Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciul Criminalistic din cadrul DGPMB, alături de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică şi INSEMEX Petroşani. Procurorii au verificat, de asemenea, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economico – Financiare, activităţile comerciale desfăşurate în incinta clubului unde a avut loc evenimentul. Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, sâmbătă, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care „pedeapsa este foarte mare”. Specialiştii INSEMEX Petroşani investighează cauzele incendiului, analiza probelor urmând să dureze două săptămâni.

Vineri seară, în clubul Colectiv a avut loc concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album. În timpul concertului a izbucnit un incendiu provocat de niște artificii. Buretele fonic de pe un stâlp al clădirii s-a aprins, iar focul s-a propagat la tavan, bucăți din plafon prăbușindu-se peste oameni. Cele aproximativ 300 de persoane din club s-au panicat şi s-au înghesuit spre ieşire, dar numai una dintre uși era deschisă de la declanşarea incendiului. Ulterior, a fost deschisă și cea de-a doua, dar pe podeaua clubului erau deja multe persoane care aveau arsuri sau în stop cardio-respirator. Printre cele 29 de persoane decedate se află şi doi dintre membrii trupei, chitariștii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru.

UPDATE: O tânără de 26 de ani a pierdut și ea lupta cu viața duminică după-amiază. Bilanțul victimelor a ajuns astfel la 30 de persoane decedate. Pe de altă parte, Parchetul a anunțat că, în prezent, printre răniți sunt încă 29 de persoane neidentificate. Secretarul Raed Arafat a declarat, la rândul lui, că în jur de 90 de răniți sunt în stare foarte gravă, astfel că numărul deceselor ar putea crește.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

11 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

12 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

14 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

15 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

17 ore ago