Categories: Invatamant

Peste 100 de copii absenti intr-o singura zi de la scoala. De vina, o posibilă viroza

Aproximativ 100 de copii din clasele primare de la Colegiul Național Bănățean au lipsit miercuri de la școală. De vină se pare că este o afecțiune virală, iar directorul unității de învățământ a decis să anunțe atât Direcția de Sănătate Publică, cât și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Din primele cercetări se pare că elevii au absentat de la școală din cauză unei afecțiuni virale. „Noi am constatat că de dimineață a lipsit un număr nejustificat de mare de copii de la clasele de ciclul primar. Din 660 de elevi au lipsit undeva în jur de 100. Luând legătura cu părinții, mulți spuneau că e vorba de o viroză care s-a manifestat și cu vărsături. Automat am anunțat Inspectoratul Școlar și DSP, au venit, au prelevat și probe alimentare, dar se pare că este vorba de un virus care se transmite în aer. Luni a venit la școală un copil care avea simptomele acestea, după care probabil că viroza s-a extins. Noi am trimis o circulară în care le-am recomandat tuturor să se spele foarte atent pe mâini, am dezinfectat în toate clasele”, a declarat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean Timișoara. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, cazul nu este singular. „Sunt mai mulți copii care au simptomatologie și digestivă, și respiratorie. Mulți copii sunt acasă, absenți, dar nu avem certitudinea că sunt toți bolnavi. Nu au ajuns să fie internați. Am recoltat probe din mâncarea de la cantină și așteptăm rezultatul pentru a putea să ne formulăm o părere. Știm că la cabinetul școlii s-au prezentat câțiva copii. Din câte am înțeles, în școală s-au instituit măsuri de aerisire, igienizare, dezinfecție. Noi am lăsat recomandări la unitățile sanitare să fim anunțați dacă vin astfel de cazuri ca să putem să ne orientăm”, spune Melania Arion, reprezentant al DSP Timiș.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

7 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

8 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

9 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago