Adio, carute! La Hezeris se poate ajunge acum cu masina / FOTO

Un drum județean de șapte kilometri a fost inaugurat, miercuri, de președintele CJ Timiș, Titu Bojin. Acesta face legătura între Lugoj și Hezeriș, până la Valea Lungă. Banii au fost asigurați din bugetul județean, creditul luat de la CEC, dar și de la guvern. Bojin n-a pierdut ocazia să-l înțepe, scurt, pe primarul Nicolae Robu.

Bucata reabilitată se află pe traseului drumului județean DJ 609, care trece prin Hezeriș, Valea Lungă Română, Cliciova, Bethausen, Cladova, Ohaba Lungă, Ohaba Română și limita județului Arad, la Zăbalț. Drumul public este în administrarea Consiliului Județean Timiș, prin Direcția pentru Administrarea Drumurilor și Podurilor Județene. „Practic, este vorba despre un drum județean de 7 – 8 km, care este foarte frumos pentru localitățile astea de pe aici, care erau pierdute. Valoarea drumului este de 9,6 milioane. Fonduri sunt de la Consiliul Județean, creditul CEC și Planul Național de Dezvoltare Locală. Am făcut observațiile necesare pentru mărirea capacității unor poduri, a lungimii, pentru că sunt mai scurte, și în zonă circulă combine, tractoare și mai puțin mașini mici. În condițiile astea sper să se încheie foarte rapid un drum dorit (…) Rugămintea către constructori este să se lucreze cât se poate de mult, dar să nu facem niciun rabat din punct de vedere al calității. Avem banii, aceștia nu se pierd și dacă e nevoie putem să-i reportăm pentru la anul. Sperăm doar să nu fie schimbați ca destinație”, a declarat președintele CJ, Titu Bojin. Social-democratul nu s-a putut abține să nu arunce săgeți către primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cu referință directă la inaugurările pe care le tot face acesta prin diverse cartiere. „Am făcut un drum de 7 km pe care îl unim cu celelalte două pe care le-am făcut și care înseamnă cam 27 de km, adică două traversări prin orașul domnului Robu. Dar face și el străduțe și trotuare”, a spus Bojin. Deși perioada de execuție era de opt luni, constructorul, adică firma Superconstruct SRL, a terminat lucrarea în opt luni. „E o lucrare mult mai complexă decât să pietruim un drum (…) Există zone de sprijin pentru zona tăiată din deal, ca să avem siguranța că nu se va scurge noroi de pe versanți. De asemenea, sunt făcute drenuri care dau posibilitatea să se traverseze apa cu apele pluviale care iarna creează dificultăți și probleme. În aceste condiții există ca apa să se scurgă prin aceste canale”, a mai explicat șeful CJ. Drumul le este foarte util localnicilor care fac naveta spre Lugoj. „Înainte era groaznic. Aveam acces doar cu căruța pe aici, iar mașinile intrau foarte rar”, a completat primarul din Coșteiu, Petru Carebia.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago