Categories: SportUltima ora

Razvan Burleanu are emotii cu Fundatia Fotbal pentru Comunitate de la Dumbravita! Oficialii FRF incearca sa opreasca neregulile sau sa musamalizeze cazul?

Oamenii lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, au venit la Timişoara să dreagă busuiocul în cazul proiectului pe bani europeni de la Dumbrăviţa! Fundaţia „Fotbal pentru Comunitate” ar trebui să promoveze, conform proiectului în baza căruia au fost primiţi banii europeni, incluziunea socială. Cu excepţia câtorva cazuri sociale care se regăsesc în proiect, incluziunea socială se află doar pe hârtie.

Lucian Vişcoţel, director fonduri structurale în cadrul FRF şi unul dintre oamenii de încredere ai preşedintelui Răzvan Burleanu, s-a autosesizat vizavi de cazul de la Dumbrăviţa şi s-a deplasat până în judeţul Timiş pentru rezolva problema. Aşa cum am mai informat, scopul Fundaţiei „Fotbal pentru Comunitate” ar trebui să fie de promovare şi de susţinere a tinerilor, inclusiv a persoanelor dezavantajate, prin activităţi în domeniul sportiv, social, cultural, educaţional şi de economie socială şi facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru un număr de 15 persoane, din care 10 aparţin grupurilor vulnerabile: o persoană cu dizabilităţi, cinci persoane de etnie romă, patru tineri cu vârste de peste 18 ani, care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, prin angajarea într-o structură de economie socială, cu scopul evitării excluziunii sociale, marginalizării, discriminării şi riscului de sărăcie din judeţul Timiş. Chiar dacă în cadrul Fundaţiei activează câteva persoane care aparţin unor grupuri vulnerabile, este greu de desluşit care sunt cele cinci persoane de etnie romă. Din luna aprilie a acestui an, Fundaţia ar fi trebuit să demareze mai multe acţiuni de promovare şi susţinere a tinerilor, dar acestea lipsesc cu desăvârşire.

Cei 15 angajaţi ar trebui să presteze, de la începerea colaborării cu Fundaţia „Fotbal pentru Comunitate”, între şase ore şi opt ore în fiecare zi, ceea ce nu s-a întâmplat din luna aprilie până în luna octombrie. Nu trebuie omis nici faptul că proiectul pentru care s-au accesat bani europeni în care parteneri sunt primăria din Dumbrăviţa şi FRF are un evident iz de nepotism, şefa Fundaţiei „Fotbal pentru Comunitate” fiind Roxana Malac Cismaş, nepoata primarului Victor Malac, cea care l-a înlocuit în funcţie pe tatăl său Romeo Malac. Acestea sunt motivele pentru care oficiali ai FRF s-au deplasat în ultima lună de două ori la Timişoara. Întrebarea este dacă aceste deplasări s-au efectuat pentru a pune la punct neregulile din cadrul fundaţiei sau doar pentru a le muşamaliza.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

4 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago